2024. április 29. - Péter

Több száz millióra pályáznak

A Csongrád Megyei Önkormányzat beadta az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark 572 millió forintos fejlesztéséről szóló pályázatát - tájékoztatta az MTI-t Magyar Anna elnök.
2008. március 9. vasárnap 18:02 - Hírextra

Az emlékpark turisztikai versenyképességének növelésére, az intézmény interaktívabbá tételére és a látogatóbarát infrastruktúra fejlesztésére szóló pályázaton a 109 milliós önerő mellé 463 millió forintos támogatásra számítanak - tette hozzá.

A tervek között szerepel egy új kiállítás létrehozása, valamint, hogy méltó módon tudják bemutatni a Feszty-körképet is. A számítások szerint 2015-re 50 százalékkal lehetne emelni a park látogatottságát.

A pályázat eredményeképpen a park területén ezer négyzetméter zöldterület rehabilitációjára kerülne sor, és négy új parkolót is építenének. A beruházásnak köszönhetően öt szakemberrel többet foglalkoztathatna az emlékpark. A rotunda épületének akadálymentesítését is tervezik, hogy az emeletre is minden látogató fel tudjon jutni.

Magyar Anna elmondta, hogy terveik szerint a XXI. századi követelményeknek megfelelő, modern, új állandó kiállítás várja majd az emlékpark látogatóit. A létrejövő új tárlat részben a megyei múzeum eredeti anyagára, részben tökéletesen elkészített műtárgymásolatokra épül. A szakemberek olyan újszerű és modern kiállítást hoznak létre, amely kézzel foghatóvá és átélhetővé teszi a magyarság honfoglalás- és középkori történelmét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását