2024. március 29. - Auguszta

Kampánycsendsértés és szidalmazás?

Viselkedése miatt kellett figyelmeztetni egy szavazót Nagykanizsán, aki ezután panaszt tett, de a kifogását a területi választási bizottság elutasította; Zalaegerszegen egy postaládában találtak vasárnap szórólapot.
2008. március 9. vasárnap 19:20 - Hírextra

A Zala Megyei Területi Választási Bizottság e két eset miatt ülésezett és hozott döntést vasárnap délután - tájékoztatta az MTI-t a választási iroda vezetőjének jogi helyettese.

Mester László elmondta: a férfi minősíthetetlen hangnemben szidalmazta a szavazókörben lévőket, és a választókat feltartóztatta a szavazásban. A bizottság tagjai a férfit rendreutasították. A szavazópolgár ezután leadta a voksát, majd távozott, de a vele szembeni fellépés miatt kifogást nyújtott be.

A területi választási bizottság a kifogást elutasította, és megállapította, hogy a szavazatszámláló bizottság tagjai szabályosan jártak el, amikor viselkedése miatt figyelmeztették a voksolót.

A választási bizottság egy esetben kampánycsendsértést is megállapított: vasárnap Zalaegerszegen a postaládájában két szórólapot talált egy választópolgár, de azt nem lehetett megállapítani, hogy ki követte el a törvénysértést - közölte Mester László.

A hírrel kapcsolatban megkereste szerkesztőségünket az érintett fél, aki tájékoztatásul közölte, hogy mindössze fotót szeretett volna készíteni a saját szavazólapjáról, melyet a szavazbizottság tagjai magakadályoztak. Mindez ellentétes a hatályos jogszabályi előírásokkal. A fotózni vágyó szavazó saját elmondása szerint semiképpen nem alkalmazott emelt hangot, de kifogásának adott hangot, hogy korlátozták jogaiban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását