2024. május 9. - Gergely

Megkerült az elveszett modell

Nőnap előestéjére épségben, bár kissé megviselten megkerült Brüsszelben Waris Dirie szomáliai származású egykori modell, a női körülmetélés elleni harc egyik szószólója. Dirie eltűnését pénteken jelentette be ügynöke, Walter Lutschinger.
2008. március 8. szombat 15:58 - Hírextra
Rendőrök látták, amint taxiba szállt szerdán hajnalban egy brüsszeli szállodánál.

A 43 éves Waris Dirie a Chanel arcaként tett szert nemzetközi hírnévre. Szerepelt az egyik James Bond-filmben is, majd 1996-ban kezdte meg harcát a női körülmetélés ellen, miután megjelent világsikerű önéletrajza Desert Flower (Sivatagi virág) címmel. Az ENSZ jószolgálati követeként számos fórumon hívta fel a világ figyelmét a barbár szokásra.

Brüsszelbe egy uniós nőjogi konferenciára érkezett, ahol többek között csütörtökön kellett volna felszólalnia egy ülésen, amelyen Condoleezza Rica amerikai külügyminiszter is részt vett, de a rendezvényen nem jelent meg. Korábban szerdán hazatérőben egy szórakozóhelyről a kora hajnali órákban összetűzésbe került egy taxisofőrrel, aki nem a megfelelő Sofitel szállodába vitte. Kihívták a rendőröket, akik kénytelenek voltak vele körbeutazni a belga fővárost, mivel elfelejtette a szállodája nevét. Egy hotelnél a számítógépben keresték a nevét, amikor Dirie azt mondta, kiugrik cigarettát venni, azonban beszállt egy taxiba, s azóta nem látták.

Ügynöke szerint sem az iratait, sem túl sok készpénzt nem vitt magával.

A belga rendőrség ezután kiterjedt kereső akciót kezdett, tekintettel arra is, hogy a múlt héten a francia rendőrség Párizsnál a Szajnából fogta ki egy másik afrikai származású volt modell, Katoucha Niane holttestét, aki szintén a nők megcsonkítása ellen küzdött.

Péntek késő este végül Waris Dirie-t megtalálták a rendőrök, amint Brüsszel patinás főtere közelében céltalanul kószált. Eltűnésére kevés magyarázatot adott, csak annyit mondott, hogy sétálni ment, de eltévedt. Állítása szerint szállodák halljában aludt, mert pénz nem volt nála. Mivel semmilyen bűncselekményt nem követtek el a sérelmére, a rendőrség az ügyet lezárta.
Szombaton rövid tévényilatkozatban kért elnézést mindazoktól, akiknek izgalmat okozott az eltűnésével, és "apró félreértésnek" nevezte a történteket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását