2024. május 5. - Györgyi

Kassán vendégszerepel a Miskolci Nemzeti Színház

A Látatlan találkozások című színművel vendégszerepel március 11-én és 12-én a Miskolci Nemzeti Színház társulata a Kassai Thália Színházban - tájékoztatta Balogh Csilla, a teátrum szóvivője az MTI-t.
2008. március 8. szombat 09:51 - Hírextra
Mario Diament művének közelmúltbeli miskolci bemutatója nemcsak magyarországi, de európai ősbemutató is volt, az előadást Európában eddig csak Miskolcon lehetett látni.

Most a kassai Thália Színház meghívására, az élet véletlenszerűségét filozófiai síkon feszegető előadással két egymást követő alkalommal is találkozhatnak a felvidéki város színházrajongói.
A darab a szenvedélyekről szól, olyanokról, amelyeket véletlenül bekövetkező találkozások hívnak életre. A Buenos Airesben született és jelenleg Miamiban élő Mario Diament darabjának központi figurája egy idős, vak ember, aki egy parkban üldögél, s a többi szereplő, illetve a szereplők történetei rajta keresztül kapcsolódnak össze. A darab páros jelenetei során megismert életek tele vannak elszalasztott lehetőségekkel, viszonzatlan szerelemmel, szenvedéllyel, válságos helyzetekkel és a kivezető út lehetőségeivel - ismertette a történetet Balogh Csilla.

"A Látatlan találkozások lényegi mondanivalója, hogy minden, aminek meg kell történnie, ebben vagy egy másik valóságban meg is történik. Ez az üzenet rengeteg további gondolatot sugalmaz. Nem feltétlenül vagyok meggyőződve róla, hogy igaz, de azért mindig biztató elképzelni, hogy így van" - írta művéről Mario Diament.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását