2024. május 3. - Tímea, Irma

Budapesten a Biennále anyaga

Megérkezett a Második Európai Művészeti Diák Biennále kiállítási anyaga Budapestre; a tárlatot, amelynek nagy része a szállítmányozó cég hibájából nem érkezett meg a hétfő estére tervezett megnyitóra, csütörtöktől láthatja a nagyközönség - közölte a szerv
2008. március 5. szerda 19:26 - Hírextra
Laura Capezzuoli, a nemzetközi projekt vezetője hétfőn még arról számolt be, hogy egy olasz szállítmányozó cégnél nyoma veszett a tárlat legnagyobb részének: a diákok műtárgyainak, a felépítendő kiállítás-berendezésnek és a katalógusoknak.

"Környezettudatosság az építészetben és a formatervezésben" - hangzik az olasz, magyar és lengyel együttműködéssel életre hívott idei képzőművészeti versengés központi témája.

Az első biennále sikere okán az olasz szervezők úgy döntöttek, a második művészeti diákversenyt európai szinten szervezik meg: 44 ország kétezer felsőoktatási intézményébe küldték el a felhívást.
Az olasz zsűri ezek után 45 - a jelentkezési arányok miatt elsősorban olasz - munkát választott ki a beérkezettek közül, de nyolc magyar, valamint egy-egy francia, litván, spanyol és szerb alkotás is bekerült a biennále anyagába.

Az építészet, design, látvány-, divat- és textiltervezés kategóriákban meghirdetett verseny olasz díjazottjait a kiállítás-sorozat első helyszínén, Rómában tavaly decemberben hirdették ki. Az olasz elismerések mellett a majdani budapesti kiállításon adják át a magyar díjat, amelyet a magyar zsűri Zsolt László Ponte Leporello című alkotásának ítélt oda.

A biennále anyaga a római helyszín után Torinóban volt látható, onnan indult Budapestre. A magyarországi kiállítást követően a tárlat várhatóan Campobassóban, Bariban és a lengyelországi Lódzban vendégszerepel. A kiállításhoz minden helyszínen szeminárium is kapcsolódik: Budapesten szombaton mintegy ötven, főleg magyar és olasz diák hallgathatja meg a magyar, olasz és lengyel művészek előadását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását