2024. május 6. - Ivett, Frida

Eltűnt a szupermodell!

Szerda óta nem látták Waris Dirie szomáliai származású egykori modellt, a női körülmetélés elleni harc egyik szószólóját.A hírt pénteken jelentette be Dirie ügynöke, Walter Lutschinger. Rendőrök látták, amint taxiba száll szerdán hajnalban egy csetepatét
2008. március 8. szombat 08:00 - Hírextra
A múlt héten a francia rendőrség Párizsnál a Szajnából fogta ki egy másik afrikai származású volt modell, Katoucha Niane holttestét, aki szintén a nők megcsonkítása ellen küzdött. A rendőrség nem talált külsérelmi nyomokat Niane holttestén, azt feltételezték, hogy talán véletlenül zuhant le egy hídról a folyóba.

A 43 éves Waris Dirie a Chanel arcaként tett szert nemzetközi hírnévre. 1996-ban kezdte meg harcát a női körülmetélés ellen, miután megjelent világsikerű önéletrajza Desert Flower (Sivatagi virág) címmel. Az ENSZ jószolgálati követeként számos fórumon hívta fel a világ figyelmét a barbár szokásra.

Brüsszelbe egy uniós nőjogi konferenciára érkezett, ahol többek között csütörtökön kellett volna felszólalnia egy ülésen, amelyen Condoleezza Rica amerikai külügyminiszter is részt vett, ám a rendezvényen nem jelent meg. Korábban szerdán hazatérőben egy szórakozóhelyről a kora hajnali órákban összetűzésbe került egy taxisofőrrel, aki nem a megfelelő Sofitel szállodába vitte. Kihívták a rendőröket, akik kénytelenek voltak vele körbeutazni a belga fővárost, mivel elfelejtette a szállodája nevét. Egy hotelnél a számítógépben keresték a nevét, amikor Dirie azt mondta, kiugrik cigarettát venni, azonban beszállt egy taxiba, s azóta nem látták.

Ügynöke szerint sem az iratait, sem túl sok készpénzt nem vitt magával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását