2023. december 3. - Ferenc, Olívia

Lakberendezési divat

Hatalmas mintájú tapéták, lila, fekete, szürke színek, fényes függönyök, kristálycsillárok, fekete műanyag lámpák, nosztalgikus műszőrmetakarók és fémvázas bőrszékek: a neobarokk, a minimál és a retró találkozása jellemzi a mai lakberendezési divatot.
2008. március 8. szombat 07:40 - Hírextra
Luxus minden mennyiségben - ezt sugallják a drága designer bútorokkal berendezett enteriőrök, bár ezek csak iránymutatóként szolgálnak az áruházakban kapható bútorfélék és kiegészítők kiválasztásához.

A függönyök legtöbbjét is fényes anyagból varrják - irizáló-opálos-bronzos-ezüstös a trend - ugyanez a metálos stílus vonatkozik a vázákra is. A műszőrmetakaró fényes szaténnal szegve puhasággal, kényelemmel kecsegtet.

A csillár újra divatba jött - de nem feltétlenül az igazi régi kristálycsillár, hanem annak XXI. századi mása, amely lehet légies, méregdrága egyedi darab, de származhat olcsó lakberendezési áruházból is, akárcsak a széles, vastag, ezüst vagy fekete szélű képkeretek.

A színt a rengeteg virág és zöld növény viszi a lakásba - ezek ma már elengedhetetlen kellékek, korántsem esetleges mellékszereplői egy-egy enteriőrnek.

A mozaik szinte minden helyiségben feltűnik, konyhában, fürdőben, de vázán is. A vázák általában nagyok, némelyiken a tapéta nagy virágmintája köszön vissza.

Van, amikor a mozaik falfülkét emel ki vagy jelzi egy-egy helyiségen belül a funkciók megosztását.
A barokkosan tobzódó, de olykor "ravatalszínű" szobák érdekes kellékei a keleties kiegészítők: szobrok, kis asztalok, tálak, vázák, gyertyák, gyertyatartók.

A visszafogott, férfias minimál is sötét színű leginkább, míg a szürke gyakran lilával vagy sötétrózsaszínnel társul, olykor nőies budoárhangulatot árasztva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását