2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Lemondásra szólították fel a polgármestert

Lemondásra szólította fel Ipkovich Györgyöt, Szombathely szocialista polgármesterét Hende Csaba, a Fidesz országgyűlési képviselője annak kapcsán, hogy péntekre virradóra az MSZP egyik aktivistája tettleg bántalmazta a Fidesz népszavazási plakátját kihely
2008. március 7. péntek 21:45 - Hírextra
"Meg kell nézni, hogy Szombathely polgármestere az elmúlt időszakban kikkel vette körül magát, (...) ha tudta, hogy kikkel, azért alkalmatlan a posztjára, ha nem tudta, akkor pedig azért kell lemondania" - hangoztatta sajtótájékoztatón Hende Csaba.

A képviselő emlékeztetett arra: Czeglédy Csabát, Szombathely szocialista alpolgármesterét, a fideszes képviselőt bántalmazó "verőlegény" testvérét jogerősen adócsalásért és okirat-hamisításért ítélte el a bíróság, Pintér Istvánnal, a polgármester egykori tanácsadójával - a városháza volt panaszügyi referensével szemben - pedig vesztegetés és más bűncselekmények miatt folyik rendőrségi eljárás.

"Ez a most történt eset tehát már a harmadik példája annak, hogy a polgármester az elmúlt időszakban kikkel vette körül magát" - mondta.

Marton Zsolt, a Fidesz szombathelyi önkormányzati frakciójának vezetője a péntek hajnalban történt incidens helyszínén tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Fidesz aktivistái megengedett helyen, egy hirdetőtáblán plakátoltak, az igénybe vett hirdetési felületért a párt fizetett a vállalkozónak. Az erről szóló számlát bemutatta a sajtótájékoztató résztvevőinek.
"De még ha nem is lett volna a plakátolásra engedély, akkor sem mentség arra, ami történt" - mutatott rá.

Szakály Gábor, a Fidesz városi képviselője, aki felkötött karral jelent meg a sajtótájékoztatón, elmondta: váratlanul érte a támadás, az első ütésektől a földre került, ahol szavai szerint még több rúgás is érte.

Az MTI tudósítójának kérdésére elmondta: szó sem volt verekedésről, sokkal inkább egyoldalú verésről, amelyet ő szenvedett el. Utalt arra, hogy támadója és az ő testfelépítése között nagy különbség van, testsúlyban szavai szerint legalább 30 kilóval marad el bántalmazója mögött.
Czeglédy Csaba az MTI-nek pénteken elmondta: tudomása szerint szóváltás, majd dulakodás alakult ki a Fidesz plakátoló aktivistái és öccse között, melynek során öccse is megsérült, ezért látleletet vetetett és tanácsára feljelentést tesz a rendőrségen az őt ért bántalmazás miatt.
Ipkovich György, Szombathely szocialista polgármestere az MTI kérdésére elmondta: értesült az esetről, de ő úgy tudja, hogy két aktivista összeverekedett az éjszaka, kölcsönösen bántalmazták egymást, ennek kapcsán pedig a rendőrség folytat vizsgálatot, az ítélkezés pedig a bíróság feladata.

"Nem olyan régen volt Szombathelyen az ellenzék vezére, aki akkor radikálisabb, keményebb fellépésre szólította fel a fiatalokat, úgy látszik most ezt teljesítik" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását