2024. május 16. - Mózes, Botond

Dávid Ibolya lemond mentelmi jogáról?

Valószínű lemond mentelmi jogáról Dávid Ibolya, az MDF elnöke a párt korábbi alelnöke, Almássy Kornél által kezdeményezett magánvádas büntetőügy kapcsán; erről a pártelnök hétfőn reggel nyilatkozott az M1 Kereszttűz című műsorában.
2008. december 8. hétfő 09:10 - Hírextra
"Minden egyes esetben lemondtam eddig is, és valószínű, hogyha megkapom ezt az iratot, akkor is le fogok mondani róla, mert (...) úgy gondolom, hogy az én igazságom a magyar igazságszolgáltatás előtt, a bíróság előtt kristálytiszta" - fogalmazott Dávid Ibolya kérdésre válaszolva.

Almássy Kornél független, volt MDF-es parlamenti képviselő pénteken az MTI-nek arról nyilatkozott, hogy szerint az lenne az elegáns, ha Dávid Ibolya önként lemondana mentelmi jogáról, hogy a bíróság lefolytathassa a magánvádas büntetőügyet, amelyben feljelentést tett.

Mint akkor közölte: ha az Országgyűlés nem függeszti fel Dávid Ibolya mentelmi jogát, akkor polgári jogi útra tereli az ügyet.Almássy Kornél szeptember végén - még mint MDF-es képviselő, a párt alelnöke - tett feljelentést Dávid Ibolya pártelnök ellen, aljas indokból nagy nyilvánosság előtt, és jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás bűncselekménye miatt.

Ezt megelőzően az MDF elnöke szeptember 12-én egy sajtótájékoztatón egy CD felmutatásával - amely egy hangfelvételt tartalmazott - bűncselekmény elkövetésére utalt, amellyel Almássy Kornélt hozta összefüggésbe. Almássy Kornél azt mondta, Dávid Ibolya a becsületébe gázolt, amikor MDF tagságára "méltatlan embernek" nevezte.

Mint ismeretes, Almássy Kornél elindult az MDF elnöki posztjáért, ám elmondása szerint a vele szemben állók közvetítők útján megzsarolták és arra akarták rávenni, hogy lépjen vissza a pártelnökjelöltségétől. Ezt végül meg is tette. Visszalépésének okairól akkor azt mondta, feleségét és az MDF mellette álló tagjait is többször megfenyegették. Ezt követően az MDF kizárta soraiból Almássy Kornélt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását