2024. április 28. - Valéria

Gyógyvíz lett a ráckevei termálvíz

Megkapta a jó minőségű gyógyvizeket megillető besorolást a ráckevei termálvíz, erre alapozva a Pest megyei várost az önkormányzat nemzetközi gyógyfürdőhellyé fejleszti - közölte Ráckeve polgármestere pénteken az MTI-vel.
2008. március 7. péntek 12:24 - Hírextra

Dávid László elmondta, hogy az erre illetékes Professzorok Kollégiuma több mint egyéves laboratóriumi és összehasonlító tesztvizsgálatok eredményeként jutott a szakmai állásfoglalásra, amely szerint a mélyből felbuzogó 52 fokos víz kedvezően hat főként a bőr és mozgásszervi betegségek gyógyítására. Ennek megfelelően a 12 hektáros területen fekvő strandfürdő ez évtől már gyógyfürdőként fogadja a vendégeket - tette hozzá.

A gyógyvíz előnyeit kamatoztatva a város vezetése koncepciót dolgozott ki Ráckeve gyógycentrummá, a vizek városává fejlesztésére - utalt rá a polgármester.

Első lépésként egy magánbefektető kétmilliárd forintos beruházással már modernizálta is a termálvízforrásra épült strandot. Üzemel a három medencéből álló fedett uszoda, a nyolc további strandmedencét pedig most készítik elő a májusi nyitásra. A tervek szerint a város tulajdonában lévő nyolc hektáros Duna-parti területen gyógyszállók épülnek majd fel, ami iránt több hazai és külföldi befektető is érdeklődik.

A majdani vendégek egy részét - az elképzelés szerint - a közeli kiskunlacházi repülőtér átalakítása nyomán fogadhatják majd, elsősorban a skandináv országokból. Ausztriából pedig Bécsből induló hajókon érkezhetnek majd a Csepel-szigeti kisvárosba az üdülővendégek.

A kedvező adottságok sorába tartozik az a 92 fokos forró vizet adó, jelenleg lefojtott kút, amelyet meg kívánnak nyitni, és a vizek városa koncepció szolgálatába kívánnak állítani. Mindezek nyomán a gazdaságilag elmaradott térségbe tartozó Ráckevén az idegenforgalom felpezsdülésével megindulhat a fejlődés, több 100 lakos juthat helyben munkához - hívta fel rá a figyelmet Dávid László.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását