2024. március 29. - Auguszta

Fekete Macska a forró bádogtetőn

Kizárólag afroamerikai színészekből válogatta össze a Macska a forró bádogtetőn című darab új Broadway-szereposztását Stephen C. Byrd producer. Miért is ne? - tette fel a kérdést Byrd: "Vannak talán olyan darabok, amelyeket csak fehér színészek számára ta
2008. március 7. péntek 17:26 - Hírextra

A producer pedig olyan parádés szereposztást állított össze Tennessee Williams drámájához - amely ebben a felfogásban nagyjából negyedszázaddal később, a nyolcvanas, kilencvenes években játszódik -, hogy minden előadásra ki lehet majd tenni a "minden jegy elkelt"- táblát. Big Daddyt, vagyis nagyapát, a mississippi patriarchát James Earl Jones alakítja, partnerei között pedig közkedvelt sztárok tűnnek fel, mint Terrence Howard (Brick), Anika Noni Jones (Maggie) és Phylicia Rashad (Big Mama/nagymama).

"Az olyan darabokkal, mint a Macska a forró bádogtetőn, amelyek kiállják az idő próbáját, az ember mindig megpróbál új módon közelíteni az ifjabb generációkhoz" - magyarázta Kenny Leon veterán Broadway-rendező.

De vajon a "fekete szereposztás" nyújthat-e valami sajátos lendületet a Macskának? A kérésre Oscar Eustis, a nem hagyományos szereposztásokban úttörőnek számító Public Theratre művészeti igazgatója adta meg a választ: "Amerika alapvetően sokféle ország, és mi mindannyian amerikaiak vagyunk. Amikor a Macska etnikailag meghatározott szereposztást kap, vagy nem hagyományosat, például együtt lépnek fel feketék, fehérek, ázsiaiak és latinok - ez csak azt hivatott kifejezni, hogy minden népcsoport Amerika része, és színre viheti klasszikusainkat."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását