2024. április 28. - Valéria

A KDNP a Nemzeti Ifjúsági Stratégiáról

A Kereszténydemokrata Néppárt és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség korábbi nyitott hozzáállásához híven aktívan kíván részt venni a Nemzeti Ifjúsági Stratégiáról indítandó egyeztetéseken.
2008. március 7. péntek 13:31 - Hírextra
Sajnálatosnak tartjuk, hogy az ifjúságpolitika méltánytalanul háttérbe szorult az utóbbi évek kormányzati politikájában. Jelzi ezt az is, hogy a korábbi miniszteri szintről osztályvezetői szintre került a fiatalok ügye.

A kereszténydemokraták a fiatalsággal kapcsolatban az Ifjúság 2000. kutatás és az Ifjúság 2004. gyorsjelentés adataira is figyelemmel alakították ki álláspontjukat. A legégetőbb gondoknak a kábítószerek elterjedését, a fiatalok tömeges külföldre vándorlását és a csökkenő gyerekvállalási hajlandóságot tartjuk.

A Nemzeti Ifjúsági Stratégia kialakításánál különösen nagy szerepet kell adni a civil szervezeteknek és az egyházaknak, valamint figyelemmel kell lenni az Európai Bizottság "Youth in Action" programjának 2007. és 2013. között megvalósítandó 5 akcióprogramjára is.

Rétvári Bence
országgyűlési képviselő
az IKSZ elnöke
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását