2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Plusz pénz a kórházaknak

Még az idén plusz támogatáshoz juthatnak a kórházak - közölte a szombati Népszavával Székely Tamás egészségügyi miniszter. A mértékét egyelőre nem tudni, az ugyanis az Egészségügyi Alap (E-Alap) decemberi bevételeitől és kiadásaitól függ. Végleges adat ké
2008. november 29. szombat 10:05 - Hírextra
Székely azonban kiemelte: a tárca célja nem az adósságrendezés, felelős gazdálkodást vár a csaknem 63 milliárd forintos tartozást felhalmozó kórházaktól. A költségkiegészítésből valamennyi hazai intézmény részesül, a jogszabály értelmében ugyanis az E-Alap megtakarításából az összes kórháznak jár - olvasható a lapban.

A Magyar Kórházszövetség elnöke megkönnyebbüléssel fogadta Székely bejelentését. Varga Ferenc a Népszavának azt mondta, eddig bizonytalanságban tartotta őket a kormány, ám most azt szeretné tudni: mekkora támogatásra számíthatnak. Példaként említette, tavaly 30 milliárdos kiegészítést kaptak, az E-Alap idei megtakarítása mintegy 50 milliárdra becsülhető. Reméli, hogy az egész összeget felosztják, ám arról is hallott: a megtakarítás javát visszatartják - áll a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását