2024. április 25. - Márk

Visszacseréli az IKEA az etetőszékeket

Az IKEA arra kér minden vásárlót, aki 2008. januárban vagy februárban GULLIVER etetőszéket vásárolt, hogy hozza vissza azt a legközelebbi IKEA áruházba, ahol egy új GULLIVER etetőszéket vehet át helyette.
2008. március 6. csütörtök 11:28 - Hírextra
Bár semmilyen személyi sérülés nem történt, az IKEA egy olyan németországi esetről értesült, amikor a GULLIVER etetőszék ülésének lábközi tartója - melynek az övvel együtt az a feladata, hogy megakadályozza a gyermek kicsúszását a székből - összeszerelés után kilazult. Az IKEA azonnal leállította a termék értékesítését, és azonnali vizsgálatot rendelt el.

A GULLIVER etetőszék hajlított, tömör bükkfából, részben kézzel készül. A vizsgálat kiderítette, hogy a hibát egy meghatározott gyártási időszakban bekövetkezett emberi mulasztás okozta. Az azonnali intézkedésnek köszönhetően a hibát kiküszöbölték, az áruházak ellátása folyamatos.

Az érintett GULLIVER etetőszékek Európában készültek és kerültek forgalomba 2008. januárban és februárban. A hibás termékek azonosítását a GULLIVER székek ülése alatt elhelyezett jelzések: a gyártás idő (ÉV/HÉT) és a beszállító ötjegyű azonosítószáma segíti. Az érintett termékeken a 0801, 0802, 0803, 0804, 0805, 0806, 0807 és a 0808 gyártási idő mellett a beszállító 13755 azonosítószáma szerepel.

Más azonosító jellel ellátott, illetve az IKEA által forgalmazott más típusú etetőszékeket a termékvisszahívás nem érint.

Az IKEA elnézést kér az esetleges kellemetlenségekért.
Forrás: MTI-OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását