2024. április 29. - Péter

Viharkárok Békésben

A március elsejei szélvihar Békésben összességében 38 településen pusztított, 542 magántulajdonú ingatlanban keletkezett kár - közölte az MTI-vel a megyei önkormányzat és a védelmi bizottság elnöke csütörtökön.
2008. március 6. csütörtök 14:01 - Hírextra
Domokos László elmondta: a katasztrófavédelem szakembereinek előzetes becslése szerint a magántulajdonú ingatlanokban keletkezett kár nagysága meghaladja a 100 millió forintot, ugyanakkor az első adatok az önkormányzati ingatlanokat ért károkat illetően is legalább 10 millió forint nagyságrendet mutatnak.

A legfrissebb adatok szerint a sérült ingatlanok tulajdonosai többségének, 329-nek nincs biztosítása.
A legnagyobb pusztítás Dévaványát érte, ahol 233 ház sérült valamilyen mértékben, de például Gádoroson 42, Magyarbánhegyesen 45, míg Gyomaendrődön 43 ingatlan károsodott.

Az elnök elmondta, hogy az önkormányzati ingatlanokban keletkezett kár megtérítéséhez van forrás a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács vis maior alapjában, ám a magántulajdonú ingatlanokkal kapcsolatban kormányzati segítségre számít.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását