2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Büntetés a rajthoz állóknak

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) pénzbüntetéssel, illetve licencek megvonásával fenyegette meg csapataik mellett azokat a versenyzőket is, akik rajthoz állnak a vasárnap kezdődő Párizs-Nizza viadalon.
2008. március 6. csütörtök 14:05 - Hírextra
A lausanne-i székhelyű Sportdöntőbíróság (CAS) ugyanakkor a bringások beadványára úgy foglalt állást: nem tartja elfogadhatónak, hogy a versenyzőket megbüntessék.

A franciaországi esemény szervezői (ASO) jelezték: a sportminisztérium és a francia doppingellenes ügynökség teljes támogatását élvezik, és bíznak abban, hogy az UCI-val is sikerül mindenben megegyezniük.

A 75 esztendős múltra visszatekintő Párizs-Nizza szervezője - a Tour de France-t is rendező - ASO és az UCI között hovatovább négy éve dúl a vita, amely az utóbbi hetekben tovább éleződött.

A három nagy körverseny (Giro d,Italia, Tour de France, Vuelta a Espana) szervezői szeretnék megőrizni függetlenségüket saját szabályrendszerükkel, ugyanakkor az UCI azt kívánja, hogy ezek a viadalok is legyenek részei az elitkategória, vagyis a Pro Tour-sorozatnak.

A nemzetközi szövetség jelezte: a pénzbírság 10 ezer svájci frankig terjedhet, a csapatoktól ranglistapontokat vonhatnak le, végső soron pedig megfoszthatják őket a Pro Tourra érvényes licencektől.

A CAS ígérte: reményei szerint legkésőbb péntekre sikerül valemennyi fél számára elfogadható döntést hoznia.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását