2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kevés magyar, kevés sztár

Csupán két magyar szereplője lesz a péntektől vasárnapig Valenciában sorra kerülő, 2,5 millió dollár összdíjazású fedettpályás atlétikai világbajnokságnak, melynek mezőnyére erősen rányomja bélyegét a pekingi olimpia. Ennek ellenére a 159 ország részvétel
2008. március 6. csütörtök 13:57 - Hírextra
"Mióta én a szövetségnél dolgozom, azaz az elmúlt 20 évben még soha nem voltunk ilyen kevesen egy vb-n" - nyilatkozta az MTI-nek Mérei László szakmai igazgató, aki már a helyszínen tartózkodik a 400-as Listár Nikolettel és a 800-as Takács Dáviddal.

Az ARAK - elsősorban 200-as - sprinternője az országos bajnokságon látott produkciójának köszönheti a valenciai utat, hiszen nagy meglepetésre nyerte meg a számot az elmúlt években egyeduralkodó Petráhn Barbara előtt, ráadásul 53.75 mp-es ideje az egész ob legértékesebb produkciója volt. Takács az elmúlt időben rendszeresen beverekszi magát a nagy versenyek utazó küldöttségébe, sőt, a tavalyi fedett Eb-n döntőt futhatott, s hatodik lett.

"Mindkét atlétánktól azt várjuk, hogy megfussák azt az időt, amivel kijutottak ide. Amennyiben ez sikerül, nem lehetünk elégedetlenek" - mondta Mérei.

A világbajnokságról a sportág sztárjainak nagy többsége hiányozni fog. Ennek a legfőbb oka az augusztusi ötkarikás játékok, hiszen minden versenyző számára ez a legfontosabb idén, sokaknak így nem fér bele, hogy a téli szezonra is formába hozzák magukat.

A hiányzók ellenére azért több számban parádés névsor állt össze. A férfiaknál ilyen a magasugrás, a súlylökés, vagy a 60 gát, míg a nőknél a rúdugrás, a 800 méter, a 60 gát, illetve a 3000 méter.

Magasban a negyedik vb-címére hajtó svéd Stefan Holmnak az oroszok sztárjai, köztük Jaroszlav Ribakov mellett a bahamaiak szabadtéri vb-elsőjével, Donald Thomasszal kell megküzdenie, míg súlyban két amerikai, Christian Cantwell és a címvédő Reese Hoffa külön csatájára van kilátás. A gátasoknál egyesélyesnek tűnik a vb, hiszen a kubai Dayron Robles inkább a világcsúccsal volt versenyben idén, semmint ellenfeleivel, ugyanakkor külön színfoltot jelent majd a 37 éves olimpiai és többszörös világbajnok Allen Johnson futása.

A nőknél három olyan atléta is nevezett, aki világcsúcsot ért el ebben az esztendőben: a rúdugró orosz Jelena Iszinbajeva, a hosszútávfutó etióp Meseret Defar és a gátas svéd Susanna Kallur.
Mellettük a vb sztárja lehet a mozambikiak elpusztíthatatlan 800-asa, Maria Mutola, aki jó eséllyel pályázik élete nyolcadik világbajnoki aranyérmére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását