2024. július 20. - Illés

Németek menjetek haza! Üdülni...

A németek legszívesebben Németországba utaznak egy csütörtökön nyilvánosságra hozott felmérés szerint. S nem a "szójáték" kedvéért, hanem azon egyszerű okból kiindulva, hogy az országban gyönyörű helyek vannak, ráadásul a tengerparti üdülés még mindig olc
2008. március 6. csütörtök 14:36 - Hírextra
A Berlinben zajló nemzetközi idegenforgalmi kiállítás alkalmából közzétett felmérés arról tanúskodik, hogy a német átlagpolgár egy évben átlagosan egy - általában ötnapos vagy annál alig hosszabb - üdülést enged meg magának; két vagy annál több "kiruccanás" már luxusnak számít. Növekszik azoknak a száma, akik évről évre rendszeresen utaznak, s ezzel párhuzamosan csökken azoké, akik csak ritkán teszik ugyanezt.

Ami az utazás irányát illeti, a németek számára elsősorban saját országuk vonzó. Az adatokból kitűnt, hogy a legkedveltebb utazási célpontok listáján több mint 30 százalékkal Németország áll az élen. A sorban a következő a Földközi-tenger térsége, illetve a mediterrán partvidék, a listát pedig az úgynevezett "egyéb" kategória, a fennmaradó világ zárja, kezdve a Távol-Kelettől, a balti államokon át egészen Kelet-Európáig.

Saját hazájukon belül a németek számára mindenekelőtt a tengerpart, illetve Bajorország a vonzó. Az utóbbi, továbbá az északi Schleswig-Holstein, valamint Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartomány - ahol a legszebb tengerparti üdülőhelyek vannak - szinte fej-fej mellett halad, majd Alsó-Szászország és Baden-Württemberg következik. Az üdülni vágyók csaknem háromnegyede ezt az öt tartományt keresi fel.

A legkedveltebb külföldi országok listáját Spanyolország vezeti jelentős előnnyel. Spanyolország után a németek Olaszországba utaznak a legszívesebben, s az elmúlt időszakban - átmeneti visszaesés, illetve bizalmatlanság után - ismét növekedett Törökország népszerűsége. Ausztria szilárdan tartja pozícióját, Horvátország feljött, s a tíz kedvenc közé bekerült Lengyelország is.
Magyarországról a lista nem tett említést, de értesülések szerint a Balatont változatlanul kedvelik a németek. S immár nemcsak - egyfajta nosztalgiából - az egykori NDK-hoz tartozó keleti tartományok polgárai keresik fel, hanem a nyugati tartományokból is mind többen pihennek a magyar tenger mellett. A Balaton mellett Budapest a második "célpont", különös tekintettel gyógy-, illetve termálfürdőire.

Változnak a németek utazási szokásai is. Mind többen részesítik előnyben az úgynevezett online-foglalást, azaz az internetet egyrészt a cél kiválasztására, másrészt a repülőjáratok, illetve a szállodák lefoglalására. Mind többen részesítik előnyben az olcsóbb járatokat, s azt sem bánják, ha a szállásért kevesebbet kell fizetni. Feltűnő ugyanakkor, hogy a turisták egy része - inkább az igényesebbek - a panziók, a magánszállások és a kempingek helyett a szállodákat részesítik előnyben, s az sem baj, ha ezért többet kell fizetni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását