2024. április 25. - Márk

Az osztrákok nem korlátoznának minket

Légből kapottnak tartja a külügyminisztérium szóvivője azokat a híreszteléseket, miszerint Ausztria a december 21-i schengeni határnyitás után átjárhatatlanná akarná tenni az osztrák-magyar határt. Szelestey Lajos csütörtökön azt mondta a Független Hírügy
2007. december 13. csütörtök 21:44 - Hírextra

Hozzátette: az érthető, hogy az osztrák határmenti települések, készülve a látogatók növekvő számára, szabályozzák a forgalmat.

Szelestey Lajos elmondta: Ausztria hosszú távra tervez, nem akar elzárkózni és a várható bevételeknek sem ellensége. A szóvivő szerint az osztrák- magyar határon ugyanolyan könnyű lesz december 21. után átkelni, mint az osztrák - német, vagy a francia-belga szakaszokon. "Az átkelőkön megszűnik az ellenőrzés, az autósoknak nem kell megállniuk"- fogalmazott. Szelestey Lajos hozzátette: lesznek mélységi vizsgálatok, amelyek célja elsősorban az Unión és a schengeni határőrizeti rendszeren kívülről érkezők ellenőrzése.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását