2024. április 26. - Ervin

Dávid szerint három pólusú lett a politika

A hétvégi újbudai időközi választáson bebizonyosodott, hogy három pólusúvá vált a magyar politikai paletta - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke hétfőn Budapesten.
2008. január 28. hétfő 13:40 - Hírextra
Jelöltjük, Csapody Miklós vasárnapi tízszázalékos eredménye visszaigazolta az MDF évekkel ezelőtt meghirdetett Normális Magyarország politikáját - közölte sajtótájékoztatóján a pártelnök. Hozzátette: bebizonyosodott az is, hogy alacsony részvétel mellett is jó eredményt tud elérni a párt.

A vasárnapi újbudai időközi országgyűlési választás az alacsony (38,3 százalékos) részvétel miatt érvénytelen lett. A legtöbb szavazatot, a voksok 67 százalékát a Fidesz-KDNP jelöltje, Rétvári Bence kapta.

Az MTI azon kérdésére, hogy melyik oldalról sikerült szavazatokat elhódítaniuk, Dávid Ibolya hangsúlyozta: szerinte nincsenek oldalak, csak választópolgárok és választók.

Csapody Miklós kiemelte: igaz, hogy korábban negyven százalék körüli eredményt ért el a kerületben az országgyűlési választásokon, de a mostani "ellennyomás" mellett a tíz százalékot is jónak tekinti. A kampányt annak jegyében folytatják, hogy "fokozzák" a mostani eredményt - húzta alá.

Az újbudai időközi országgyűlési választások első, érvénytelen fordulójában a névjegyzékbe felvett 32.132 szavazó közül 12.305-en adták le voksukat; az érvényes szavazatok száma 12.267 volt.

Rétvári Bence (Fidesz-KDNP) az érvényes szavazatok 67 százalékát (8.224 voks), Lakos Imre, az MSZP-SZDSZ közös jelöltje 20,3 százalékát (2.489 voks), az MDF színében Csapody Miklós 9,7 százalékát (1.189 voks), míg a MIÉP jelöltje, Fenyvessy Zoltán 3 százalékát (365 voks) kapta.

Miután a részvételi arány nem érte el az ötven százalékos érvényességi küszöböt, ezért február 10-én újra az urnákhoz járulhatnak a 15-ös számú választókerületiek. A választás második fordulójában mind a négy jelölt újra indulhat; eddig egyikük sem jelezte, hogy vissza kíván lépni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását