2024. május 6. - Ivett, Frida

Lépésre készül az Egészségügyi minisztérium

Az Egészségügyi Minisztérium a lehető leghamarabb törvénymódosítást kezdeményez a vizitdíj eltörlésére, amennyiben a március 9-i népszavazáson a lakosság többsége a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése mellett voksolna - közölte Horváth Ágnes tárcaveze
2008. március 6. csütörtök 19:12 - Hírextra
Az orvosok és a betegek közötti konfliktusok elkerülése érdekében kellene minél hamarabb törvényt módosítani, azonban bízik abban, hogy erre nem kerül sor.

"Amennyiben az igenek győznek - remélem nem így fog történni - akkor az egészségügyi tárca mielőbb lépést tervez azért, hogy megkíméljük az egészségügyi ágazatot attól a konfliktustól, amit a december 31-ig fizetendő vizitdíj és kórházi napdíj jelentene" - fogalmazott.

Az egész egészségügyi rendszert kell átalakítani, ha a díjak eltörlésére szavaznak az emberek - mondta. Feltette a kérdést, hogy mi lesz a házi gyermekorvosok kompenzációjával, mi lesz azokkal, akik megemelt szociális juttatásként kapták meg a vizitdíj összegét, amely kompenzáció ötmilliárd forintot tett ki. "Kezdjen el a kormány visszaszedegetni az emberektől 300 forintokat azért, mert megszűnt a vizitdíj?" - tette fel a kérdést a szakminiszter.

Hozzátette: a vizitdíj pótlására nem lát lehetőséget, az adókat és a járulékokat sem emelik meg azért, hogy pótolják a díjak eltörléséből adódó pénzkiesést.

Horváth Ágnes ezzel reflektált a Magyar Orvosi Kamara elnöke egy kereskedelmi rádióban elhangzott kijelentésére. A tárcavezető szerint Éger István azt mondta, a díjak kieséséből adódó hiányt járulékemeléssel kellene pótolni. Az egészségügyi miniszter emlékeztetett arra, hogy elindult a társadalmi vita a kormány adócsökkentési elképzeléseiről. "Elképesztő felelőtlenségnek" tartja a miniszter, hogy Éger István az adóemelés álígéretével próbálja megnyugtatni az orvosokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását