2024. május 6. - Ivett, Frida

Életmentő tanfolyam indul

Ments életet! elnevezéssel oktatónapot rendez szombaton Nyíregyházán a Debreceni Egyetem helyi egészségügyi főiskolai kara; a mentőtiszti képzésen részt vevő hallgatók az újraélesztést tanítják meg az érdeklődőknek a Korzó Üzletközpontban.
2008. december 11. csütörtök 16:17 - Hírextra
Ezreket lehetne megmenteni azzal, ha egy hirtelen halál bekövetkezésekor a közelben tartózkodók mernének és tudnának azonnal beavatkozni, s elkezdenék az újraélesztést - mondta a szervezők egyike, Sági István tanár csütörtökön az MTI-nek.

A nyíregyházi főiskola ezért szervez oktatónapot, ahol bárki megismerheti az újraélesztés technikáját, elméleti hátterét és szakember segítségével gyakorolhatja is azt, a megfelelő színt elsajátításáig.
Sági István hangsúlyozta, hogy az alapszíntű újraélesztés bárki számára könnyen megtanulható, s az elsajátított egyszerű beavatkozással baj esetén életet menthet egy laikus is.

Hozzáfűzte: ha nem is sikerül közvetlenül az élet visszaadása, akkor is óriási a jelentősége az újraélesztés megkezdésének, mert a művelet kedvező lehetőséget teremt a helyszínre riasztott szakembereknek ahhoz, hogy az alapvető életjelenségeket visszaállítsák a rendelkezésükre álló orvosi eszközök és gyógyszerek segítségével.

A szombati nyíregyházi oktatónapon, amely délelőtt 9 órától, este 21 óráig tart majd, a mentőtiszti szak hallgatói, orvos-oktatói megmutatják az érdeklődőknek az újraélesztés menetét, elmagyarázzák annak elméleti hátterét és lehetőséget adnak a hallottak gyakorlására is. Emellett folyamatosan filmet is vetítenek a beavatkozás elméleti megismertetésére. Sőt, a főiskola saját fejlesztésű számítógépes tudásellenőrző programján bárki lemérheti, hogy milyen szinten vette át a hallottakat, s a mutatók alapján lehetősége nyílik akár tudásának továbbfejlesztésére is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását