2024. április 28. - Valéria

KDNP: Az MSZP-SZDSZ kormány kiárusítja a magyar földet

A Kereszténydemokrata Néppárt tiltakozik az ellen, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette MSZP-SZDSZ kormány kiárusítsa a magyar termőföldet. A Kereszténydemokrata Néppárt tiltakozik az ellen, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette MSZP-SZDSZ kormány kiárusítsa a magya
2008. március 6. csütörtök 16:03 - Hírextra
Amint az nyilvánosságra került, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium felkérésére ezúttal a Magyar Agrárkamara készített egy javaslatot, amely lehetővé tenné gazdasági társaságoknak, ezáltal külföldieknek és spekulánsoknak is az állami földek megvásárlását.

Az állami termőföld nem Gyurcsány Ferenc, nem az MSZP, nem az SZDSZ, de még csak nem is a kormány vagyona. Az állami termőföld nemzeti vagyon, ezért azzal nagyon gondosan kell bánni. Nem lehet arra használni, hogy a kormány hibás politikája miatt képződött hiányokat pótolja az állami földek elkótyavetyélésével.

Az energia mellett a víz, az élelmiszer és annak előállítása is stratégiai tényezővé vált és egyre inkább felértékelődik a termőföld.

Felszólítjuk a kormányt, hogy hagyjon fel az állami földek kiárusításának előkészítésével!

Felszólítjuk a kormányt, hogy a nemzeti vagyon kérdésében ne döntsön a nemzet, az Országgyűlés, a gazdálkodók háta mögött!

Egyúttal felkérjük az MSZP és az SZDSZ mindazon képviselőjét, aki felelősséget érez az ország jövőjéért, segítsen abban, hogy megakadályozzuk az állami földek eltékozlását.

Dr. Medgyasszay László
országgyűlési képviselő

Kiadó: KDNP frakció
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását