2024. május 16. - Mózes, Botond

Gyurcsány szerint csal a Fidesz

Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesz "a politikai csalás folytatólagosan elkövetett bűnébe esett", és hiába bízik az emberek hiszékenységében, az ország többsége nem hisz a csalóknak.
2008. március 6. csütörtök 15:55 - Hírextra
A miniszterelnök a csütörtöki blogbejegyzésében úgy fogalmazott: a csaló azt akarja elhitetni, hogy ha az állampolgár nem tesz be pénzt az egészségügybe, akkor az állam be tud tenni valahonnan. Valahonnan, ami nem az állampolgároké. "Ez politikai csalás!" - szögezte le.

A kormányfő szerint a csaló pontosan tudja, hogy amit mond, az nem igaz, nem az igazságot keresi, hanem a megtévesztést, az emberek tévhiteire, hiszékenységükre játszik.

"A csaló egyszerre két dolgot követel: kevesebb hozzájárulást a közöshöz, ugyanakkor a köz nagyobb hozzájárulását ilyen-olyan gondjaink megoldásához. A csaló azt állítja, hogy kevesebből ő többet képes nyújtani. A csaló fedezetlen csekket állít ki. Fedezetlen csekket a jövőre" - írta.

Hozzátette: a csaló most még nagyobb adócsökkentést szeretne, de kormányra kerülve 1998-ban gyorsan elfelejtette, hogy korábban adóreformot, nagyarányú adócsökkentést, az orvosoknak és pedagógusoknak fizetésemelést, illetve 7 százalékos gazdasági növekedést ígért.

"A csaló könnyű álmot ígér. Azt mondja, hogy erős lehetsz erőfeszítés nélkül is. Olyan ez, mint a TV shopban reklámozott testépítő gépek egynémelyike. Látszólag semmit nem kell tenned, mégis kockás hasad lesz, izomtól fog duzzadni a karod, a hölgyeknek pedig nem kell aggódniuk, feszes lesz újra a combjuk, eltűnik a narancsbőr. Ráadásul mindezt olcsón. Szinte erőfeszítést sem kell tenned, csak mosolyogj, és olyan leszel, mint a reklámban bemutatott huszonéves modellek, és kigyúrt testű férfiak. Ez a TV shop politika" - írta a kormányfő.

Kitért arra is, a csaló megspórolja a 300 forintot, de csekket küld, hogy segítsd a kampányát pénzzel. Ha lehet, több mint 300 forinttal - fűzte hozzá.

Gyurcsány Ferenc véleménye szerint a csaló a nemzetről beszél, de önmagára gondol: saját politikai túléléséért, elvesztett hatalmának visszaszerzéséért küzd.

Mint írta, a csalók a hiszékenységben bíznak, de nincs kétsége afelől, hogy az ország többsége sem hisz a csalóknak.

"A csalók alulmaradnak, mert az ország felnőttebb, és kevésbé hiszékeny. És lehet álmodozni új rendszerváltásról, rendszerváltást idéző hangulatról, a helyzet az, hogy amit tesznek, az nem új rendszerváltás, hanem a rendszerváltás elárulása, megcsúfolása: játék a szavakkal, játék az emberekkel" - olvasható a miniszterelnök blogjában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. március 10. 00:46
Balatonőszöd nagymestere igazat beszélt és beszél. Orbán sajnos még nem jutott el erre a fokra, ő még a hazugság stádiumában van.
KisTehen
2008. március 7. 21:49
"A kormányfő szerint a csaló pontosan tudja, hogy amit mond, az nem igaz, nem az igazságot keresi, hanem a megtévesztést, az emberek tévhiteire, hiszékenységükre játszik."

Mondja Balatonoszod nagymestere!
Szifo
2008. március 6. 16:31
Gyurcsány Ferenc remekül rávilágított a lényegre.
Már a kisiskolás sem veszi azt be, amit Orbán mond: fizess kevesebb adót, járulékot, ne fizess egyénileg semmilyen hozzájárulást, de költsünk többet az egészségügyre, oktatásra, fejlesztésekre, mindenre. Ilyen csoda nincs, aki ezt ígéri az tényleg csal.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását