2024. április 29. - Péter

Ellehetetlenedhet a város egészségügyi ellátása

Fót Város Önkormányzata a demokrácia alapvető szabályait felrúgva, a választók véleményét semmibe véve, a nyilvánosság teljes kizárásával, titkos üzleti paktumokkal, olyan döntés következményeit akarja a településre kényszeríteni, amely az elkövetkező 99
2008. március 6. csütörtök 15:51 - Hírextra

A mindeddig jól működő egészségügyi alapellátó rendszer erőszakos megváltoztatása egy, az önkormányzatra nézve hátrányos tartalmú, a Szirt-Invest csoporthoz tartozó Fót egészséház Kft-vel kötött szerződéssel, 18.000 lakos jövőbeni egészségügyi ellátását veszélyezteti.

Az 500 ezer forint alaptőkéjű Kft, egy hitelből finanszírozott, jelzáloggal terhelt patikabiznisz beruházás keretében szándékozik Fót városban egészségházat létesíteni.

A szerződés tartama szerint, a patika profitjának kellő receptforgalmát biztosítandó, az önkormányzatnak fel kell számolnia jelenlegi jól működő egészségügyi központját és a benne praktizáló, az önkormányzattal szerződésben álló orvosokat át kell költöztetnie a Kft által épített, semmilyen szakmai feltételnek nem megfelelő épületbe.

Elfogadhatatlan, az önkormányzat részéről megnyilvánuló etikátlan eljárás, mely szerint a Kft profitját a helyi orvosokra irányuló, praxisuk folytatását szerződésbontással fenyegető nyomásgyakorlással akarja biztosítani.

Elfogadhatatlan, hogy a Kft ajánlatát és a szerződéskötésig lezajlott minden tevékenységet a legnagyobb titoktartás övezte, a döntések zárt testületi ülésen, sorozatos törvénysértések árán születtek, előzetes konzultációra senkivel nem került sor.

Lakossági felkérésre három civil szervezet helyi népszavazást kezdeményezett.
www.cwmnet.extra.hu

Kiadó: Civil International Nemzetközi Polgári Liga

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását