2024. május 18. - Erik, Alexandra

Eljárások és több százezres büntetés

Tíz eljárást indítottak és csaknem 400 ezer forint bírságot szabtak ki a vám- és pénzügyőrség és a tisztiorvosi szolgálat munkatársai a főváros frekventált piacain szombaton.
2009. április 5. vasárnap 12:45 - HírExtra
Az ellenőrzést hét helyszínen csaknem nyolcvanan végezték polgárőrökkel közösen. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) munkatársai csaknem 400 ezer forint értékben szabtak ki közegészségügyi és kémiai terhelési bírságot. A pénzügyőrök mintegy 900 ruházati terméket, pólókat, nadrágokat, 2500 adattartalom nélküli DVD-t és CD-t, valamint 104 közbiztonságra különösen veszélyes eszközt - késeket, dobócsillagokat, teleszkópos botot - foglaltak le.

A járőrök két esetben az áru hamis megjelölése bűntett, két esetben az áru hamis megjelölése szabálysértés, egy esetben közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés, míg két esetben szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt indítottak eljárást - olvasható a közleményben.

Kondorosi Ferenc, az új rend és szabadság program kormánybiztosa március végén jelentette be, hogy április 1-jén újraindul a Kikelet néven ismertté vált fogyasztóvédelmi ellenőrzés.

A húsvét előtti, áprilisban tartandó 25 ezer ellenőrzés célja elsősorban a figyelmeztetés, bírságot csak kirívó esetben szabnak majd ki - mondta a kormánybiztos. Az első ellenőrzést a pestlőrinci piacon tartották.

A húsvéti akciót megelőzően a karácsonyi időszakban tartottak hasonló akciót.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását