2024. május 3. - Tímea, Irma

Felesleges vizitdíj Csongrádban

A Csongrád megyei kórházak és a szegedi egyetemi klinikai központ tavalyi bevételeinek csupán töredékét jelentette a vizitdíj és a kórházi napidíj, a költségvetésükön belül sehol nem érte el a 2 százalékot - derült ki az intézmények tájékoztatásából.
2008. március 6. csütörtök 08:08 - Hírextra
A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának a Országos Egészségbiztosítási Pénztártól származó 2007-es bevétele mintegy 17 milliárd forint volt. A tavaly február 15-től bevezetett vizitdíjból és kórházi napidíjból 125 millió forintot szedtek be, ez 0,73 százalék.

A hódmezővásárhelyi Erzsébet-kórház tavalyi költségvetése 2,4 milliárd forint volt, ennek 1,58 százalékát adta a vizitdíj és a kórházi napidíj.

Az egyetemi klinikákhoz hasonlóan súlyponti intézménynek számító szentesi kórház 4 milliárd forintnyi 2007-es költségvetésének 1,2 százalékát jelentette a vizitdíj és a kórházi napidíj.
Makón 1,5 milliárd forintból gazdálkodott tavaly a Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézet, bevételeinek 0,93 százalékát jelentette a betegektől beszedett térítési díj.

A megye legkisebb fekvőbeteg-ellátó intézménye a deszki mellkasi betegségek szakkórháza 2007-ben 20,3 millió forintot szedett be vizitdíj és a kórházi napidíj formájában, ez az 1,1 milliárdos költségvetés 1,84 százalékát jelentette. A vizitdíj mentességi kör a tavalyi esztendő közepén azonban szélesedett, a kórház betegektől szedett bevétele így havi 1,2 millió forintra esett vissza, amely az időarányos költségvetés 1,3 százalékát jelenti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását