2024. április 30. - Katalin, Kitti

Elkészült az evangélikus egyház országos irodájának portálja

Elkészült, és hétfőn megkezdte működését a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) országos irodájának portálja - közölte Kőháti Dóra, az egyház sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.
2008. szeptember 1. hétfő 15:18 - Hírextra
A honlap célja, hogy az országos irodán folyó munkát és az ott dolgozó munkatársakat minél szélesebb körben megismertessék az egyház tagjaival és az érdeklődőkkel. Szándékuk, hogy bemutassák az egyház adminisztratív központját, és hatékonyan segítsék gyülekezeteiket, intézményeiket, lelkészeiket, az evangélikus egyház valamennyi tagját az MEE országos irodáján való ügyintézésben - mondta.

A portál idézi az MEE országos irodájának funkcióját, amely - mint írják - "érkezteti és előkészíti az országos presbitérium, az országos elnökség és az országos bizottságok, valamint az egyházi bíróság hatáskörébe tartozó ügyeket, valamint a döntések értelmében gondoskodik a rá eső feladatok elvégzéséről" osztályain és munkaágain keresztül.

Ezen kívül kezeli az evangélikus névtárat, az MEE lelkészeinek, az egyházközségek, evangélikus jogi személyek nyilvántartását - tette hozzá a honlap.Az MEE országos irodájának portálja betekintést nyújt az egyház magyarországi központjának működésébe, eligazítja az érdeklődőket a székház különböző osztályai között. Fényképes navigációval megtekinthető a tanácsterem, az evangélikus könyvesbolt, a szeretetotthon, a levéltár és az országos irodaház mögött található józsefvárosi templom is.

A honlapon a szervezeti egységek közül megtalálható a diakóniai, a gyermek- és ifjúsági, az építési és műemléki, a gazdasági, az informatikai, az ingatlanrendezési, a kommunikációs és média, az oktatási és iskolai, az ökumenikus és külügyi, valamint a női missziói osztály bemutatkozása, elérhetősége. Megtekinthető továbbá az Evangélikus Pedagógiai Intézet és a kórházlelkészség részletes ismertetése is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását