2024. április 19. - Emma

Cáfol az AAM a BKV-szerződésről

Nem felel meg a valóságnak a médiában megjelent hírek többsége az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. szerződéseivel kapcsolatban, amelyeket a Budapesti Közlekedési Zrt.-vel, illetve a DBR Metró Projekt Igazgatósággal kötött - közölte a tanácsadó cég
2008. március 6. csütörtök 17:44 - Hírextra
A közlemény szerint nem igaz, hogy a BKV nem értesítette a közvéleményt a tanácsadó céggel kötött szerződésről, mivel a közlekedési társaság a Közbeszerzések Tanácsának és a Európai Unió hivatalos lapjában adott tájékoztatót a közbeszerzési eljárás eredményéről.

Cáfolják azt a híresztelést, amely szerint kétszer kért tanácsot az úgynevezett „ELEKTRA Budapest Elektronikus Jegyrendszer" bevezetéséhez a BKV, mivel a szerződés szerint a társaság csak akkor fizetett volna a tanácsadó cégnek, ha létrejön a megállapodás a projekt megvalósításához, de a BKV Zrt. érvénytelenítette a közbeszerzési eljárást, ezért soha nem került sor teljesítésre, ebből következően kifizetésre sem az AAM Zrt. részére - áll az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. közleményében.

A Fővárosi Közgyűlés február 28-i ülésén Balogh Zsolt, a BKV vezérigazgató-helyettese, aki a beteg Antal Attila vezérigazgatót helyettesíti, elmondta, hogy a 2012 végéig szóló szerződés alapján az AAM Zrt. több mint 2,5 milliárd forintot kapna, amiből már több száz millió forintot kifizettek számukra.
A BKV megbízott vezérigazgatója kifejtette, hogy a tanácsadó cég több ezer munkaórában hatalmas mennyiségű, több tízezer oldalnyi tanulmányt készített a BKV-nak és a DBR Metró Projekt Igazgatóságnak.

Székely Gábor, a BKV Zrt. felügyelőbizottságának (fb) elnöke a február 29-i ülésen közölte, hogy az fb a Fővárosi Közgyűlés határozata alapján külső-belső szakértői vizsgálatot rendelt el az AAM Zrt.-vel jórészt tanácsadásra kötött szerződésekkel kapcsolatban. Egyidejűleg bekérték a BKV összes tanácsadói szerződését tanulmányozásra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását