2022. augusztus 19. - Huba

Illés nem adja fel

Azonnali beavatkozásra szólítja fel a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumot a Fidesz csepeli galvániszap ügyében. Amennyiben a tárca nem tesz eleget a kérésének, és a galvániszapot nem szállítják el, akkor lemondásra kérik Persányi Miklós környezetvé
2007. március 11. vasárnap 21:26 - Hírextra
Németh Szilárd, a párt csepeli frakcióvezetője bemutatta a szennyezett telek tulajdoni lapját, amelyből kiderül, hogy a kerületi önkormányzat is résztulajdonosa az érintett teleknek. Az ellenzéki politikusok szerint egyértelmű a csepeli önkormányzat felelőssége is a szennyezésben és a galvániszap elszállításában.

A fideszes politikusok szerint az általuk kért, 2006-ban elkészült szakértői jelentés és a környezetvédelmi tárca által megrendelt, 2007-es szakértői vélemény, illetve ezek következtetései megegyeznek. Ennek alapján azonnali beavatkozásra van szükség a volt Csepeli Művek területén. Meg kell akadályozni a szennyező anyag talajba kerülését és gondoskodni kell annak elszállításáról - közölték az ellenzéki politikusok.

Az 1200 tonnányi, nehézfémeket tartalmazó galvániszapot egy cég három éve szállította a Csepel Művek területére, hogy a tulajdonos szabadalma alapján feldolgozzák. Azonban a cég csődbe ment, és az anyag elszállításának 100 milliós költségét senki sem vállalja.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását