2024. május 2. - Zsigmond

Több mint 60 ezer aláírás a Magyar Gárda ellen

Sikeresen befejeződött az Országos Cigány Önkormányzatnak (OCÖ) a Magyar Gárda és más félkatonai szervezetek betiltását szorgalmazó, törvényi szabályozás megalkotása érdekében indított aláírásgyűjtése - közölte ifj. Bogdán János, az OCÖ szóvivője az MTI-v
2008. március 5. szerda 20:49 - Hírextra

"Felemelő érzés, hogy több mint hatvanezer büszke cigányember és hozzájuk csatlakozó együttgondolkodó, a magyar társadalom békéért felelősséget érző honfitársunk aláírását átadni csütörtökön Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek és Szili Katalinnak, az Országgyűlés elnökének" - fogalmazott ifj. Bogdán János.

Az OCÖ - mint mondta - a petícióhoz való csatlakozásra kéri levélben valamennyi közjogi méltóságot, a parlamenti pártok elnökét és frakciójának vezetőjét. Továbbá kérik őket, tegyenek meg mindet azért, hogy "megszülessen az a törvény, amely megtiltja félkatonai szervezetek megalakulását és működést".
Az OCÖ a Magyar Gárdát életre hívó Jobbik Magyarországért Mozgalom fővárosi, Villányi úti székháza előtt január 23-án jelentette be aláírás-gyűjtési szándékát, amit a szervezet közgyűlése egy héttel később ellenszavazat és tartózkodás nélküli határozatban fogadott el.

Az aláírásgyűjtő íven a következő szöveg szerepelt: "támogatom, hogy az Országgyűlés törvényben tiltsa meg a társadalmi szervezeteknek és politikai pártoknak katonai szervezettségű, vagy fegyveres erőszakszervezetre irányuló tulajdonságokkal rendelkező csoportosulások létrehozását, működtetését és támogatását, a politikai, társadalmi szervezetek tagjait a törvény tiltsa le egyenruha, formaruha viselésétől, tevékenységük során a fegyveres erőszakszervezetekre jellemző tulajdonságok gyakorlásától".

Az összegyűjtött aláírásokat csütörtökön délután adják át a Parlamentben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Mózi
2008. március 5. 21:21
Igen, ez nagyon is érthetô! Teszem fel a magyarok lennének kisebbségben, és lenne egy cigány gárda akkor én is aláírnák valami tiltakozó akármit.
----- Ez azért még nem jelentheti azt, hogy a 60 ezer cigány, vagy lelki barát aláíró hozzon törvényt 10 millió magyar számára. -- Mivel erre megy ki manapság Magyarországon a játék, hogy egyre jobban a zsidók, cigányok, és cinkostársaik rendelkezzenek a magyar nemzet jövôjében.----Ezt azért csak nem kellene engedni. ---Azt meg még kevésbé, hogy a Magyar kultúrális örökség ereklyéeit lépten nyomon meggyalázzák, mocskolják nemzet idegen erôk.--- Ezért van szükség a Magyar Gárdára.---- A társadalom értékrendjét újból kell rendezni. Mindent, és mindenkit a helyére!----Én is kisebbségben élek idegen földön, és sehol nem bánnak kesztyûs kézzel velem, de igazuk is van.---
2008. március 5. 21:07
Miért kell így berezelni néhány egyenruhás gyerektől? Én a sötétben jobban félek az ÖCO tagjaitól!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását