2024. május 19. - Ivó, Milán

Mért a Marketing Centrum is

A Marketing Centrum februári felmérése szerint a március 9-i népszavazási kérdésekben háromszor annyian állnak az igen mellett, mint ahányan nemmel szavaznak; a részvételi arány 33 százalék körül lesz - áll a közvélemény-kutató intézet MTI-hez szerdán elj
2008. március 5. szerda 18:20 - Hírextra
A Marketing Centrum előrejelzése szerint a szavazóképes lakosok 24 százaléka biztosan igennel szavaz, további 32 százalék szintén hajlik az igen szavazatokra, ám "komoly kétségei vannak a szavazás céljával és/vagy értelmével kapcsolatban", emiatt otthon maradnak.
A biztosan nemmel szavazók aránya felmérésük szerint 8 százalék, 36 százaléknyian pedig nem akarnak részt venni a népszavazáson.

Tájékoztatásuk szerint januárhoz képest valamelyest növekedett a biztos szavazók aránya, ugyanakkor csökkent azoké, akik érdemi változásokat várnak a népszavazástól, ezért a közvélemény-kutató cég szerint nem hozott áttörést a népszavazási kampány a kérdések megítélésében.

Adataik alapján a népszavazásra bocsátott kérdéseket mindössze a megkérdezettek 30 százaléka tartja Magyarország legfontosabb politikai kérdéseinek, ebből következően 33 százalék körüli részvételi arányt jósolnak. Közvélemény-kutatásuk eredménye szerint, amit 1.500 országszerte véletlenszerűen kiválasztott felnőtt megkérdezésével készítettek, mindössze 9 százalék azok aránya, akik teljesen egyetértenek azzal az állítással, hogy "a népszavazás eredményeként javulni fog az emberek életszínvonala."

Előzőleg a Publicus Intézet azt tudatta: eredményes és érvényes népszavazás várható, ráadásul mindhárom alapdíjat eltörlik, 68 százalékos részvétel mellett.

A népszavazáson vasárnap a vizitdíj, a kórházi napidíj és a felsőoktatásban fizetendő tandíj eltörléséről szavaznak az állampolgárok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását