2024. május 22. - Júlia, Rita

Instant karácsony Tallinnban

Instant karácsony címmel állítja ki műveit Oravecz Tímea Tallinnban, a Magyar Intézet Galériájában csütörtöktől március végéig. A fiatal képzőművész, aki a bécsi Képzőművészeti Akadémia szobrász szakán szerzett diplomát, az utazás, az állandó mozgás köré
2008. március 5. szerda 18:16 - Hírextra
A művész maga is állandóan úton van, mert Velencében, Olaszországban és Granadában, Spanyolországban él - mondta el Dávid Gyula, a magyar intézet igazgatója az MTI-nek.

Oravecz Tímea művei a csomagolás köré szerveződnek. Nem a háromnapos utazásokhoz szükséges tárgyak összepakolásáról van szó, hanem arról, amikor valaki egy bőrönddel kénytelen elhagyni egész addigi életét. A kérdés az, hogy mi kerüljön a túlélőcsomagba az illető vándorlásaihoz.

A művész ezúttal meghívott egy vendéget a kiállításra a házigazda országból: Margot Kask grafikusművészt, aki az ő ellenpontjaként az Otthon című sorozatából adott képeket a közös kiállításhoz.

Oravecz Tímea előzőleg Helsinkiben állított ki az ottani Magyar Kulturális és Tájékoztatási Központban, majd most Tallinnban, mert az intézetek összehangolják programjaikat - tette hozzá az igazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását