2024. április 30. - Katalin, Kitti

Magyar fametsző kiállítása Kaliforniában

Domján József Munkácsy- és Kossuth-díjas fametsző mester műveiből nyílt kiállítás az Egyesült Államokban, a kaliforniai San Diegóban Magyar népi csoda címmel.
2008. március 5. szerda 20:28 - Hírextra

Az augusztus végéig látható kiállítás az első nagy Domján-életmű bemutatkozás az amerikai nyugati parton - tájékoztatta az MTI-t Bokor Balázs Los Angeles-i főkonzul, aki a hét végén nyitotta meg a tárlatot a Balboa Parkban, a Mingei Nemzetközi Múzeumban.

Az 1992-ben elhunyt művész 1956-ban emigrált Budapestről az Egyesült Államokba. Alkotásai, fametszetei alapvetően a magyar történelem és a népművészet motívumaiból merítkeznek.

Domján József művei világszerte több mint 130 múzeumban láthatók, Észak-Amerikában Torontótól Texasig és Bostontól San Franciscóig nincs olyan jelentősebb művészeti gyűjtemény, amelyben ne szerepelne Domján-mű. Az alkotó művészete elismeréséül Kínában megkapta a "színes fametszet mestere" címet is. A múlt század magyar művészetének kiemelkedő alakja, Amerikában mégis ismertebb, mint Magyarországon; a színes fametszetkészítés megújítójaként tartják számon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását