2024. május 4. - Mónika, Flórián

Hibás pályázattal győzött az egri cég?

A kiírás értelmében érvénytelennek kellett volna nyilvánítani a Hospinvest Zrt. nyertes pályázatát, amellyel múlt hét pénteken megszerezte a Heves Megyei Markhot Ferenc Kórház működtetési és vagyonkezelői jogát. A cég tartozásairól szóló banki igazolás ug
2008. március 5. szerda 11:10 - Hírextra
Nem megfelelő a Hospinvest Zrt. a Heves megyei önkormányzatnak beadott pályázati anyagához csatolt igazolása arról, hogy a társaságnak 2005. január 1-jéig visszamenőleg nem volt sorban álló számlája (amelynek kifizetését inkasszóval kellett elérni). Ehelyett egy olyan dokumentumot nyújtott be, miszerint a 2008. január harmadikát megelőző két évben nem volt ilyen követelés a cég felé, tehát egy év tartozásmentességét nem igazolták. Ismert: a Hospinvest-csoportnak éppen a milliárdos tartozások okoztak gondot az elmúlt időszakban. A Magyar Nemzet birtokába jutott pályázati kiírás egyértelműen fogalmaz: a pénzügyi stabilitás bizonyítását illetően hároméves időszakot kell igazolni.

Az egri székhelyű Heves Megyei Markhot Ferenc Kórház működtetési és vagyonkezelői jogának múlt heti nyertese tehát vélhetően érvénytelen pályázatot adott be, a közgyűlés baloldali többsége ennek ellenére elfogadta azt.

A Fidesz polgári frakció már a múlt pénteki közgyűlésen tiltakozott a megyei MSZP elfogultsága, illetve a Hospinvest Zrt. melletti elkötelezettsége ellen. Tatár László jobboldali frakcióvezető azt kérte: a Sós Tamás által vezetett baloldali többség nyilvánítsa érvénytelennek a pályázatot az abban szereplő nyilvánvalóan félrevezető adatok miatt, és adja át a megye Eger városának a kórház fenntartását.
Forrás: hirtv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2008. március 5. 11:59
Lám, csalás az egész, és megintcsak a szocik közreműködésével.....

Miértis nem vagyok már meglepve....?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását