2024. május 2. - Zsigmond

A Fidesz felszólítja... (sokadik rész)

A Fidesz fővárosi képviselőcsoportja felszólítja Demszky Gábort, hogy haladéktalanul tegyen rendet a BKV körül és terelje szabályos mederbe a fővárosi közösségi közlekedés felügyeletével megbízott helyettesének munkáját.
2008. március 5. szerda 18:35 - Hírextra
Nem halogatható tovább az utóbbi hetek kipattant ügyeinek tisztásása (használtbusz-tender, milliárdos tanácsadói szerződések, személyi összefonódások), a következmények levonása és a felelősök megnevezése. A Fővárosi Közgyűlés a BKV használtbusz-tenderének kivizsgálásával a cég Felügyelő Bizottságát bízta meg, aki le is folytatta a vizsgálatot, azonban azt -bár a határidő lejárt- az illetékes Főpolgármester-helyettes nem terjesztette a Közgyűlés soron következő, március 10-i ülésére. Éppen ezért a Fidesz fővárosi képviselőcsoportja felszólítja Demszky Gábort, hogy utasítsa helyettesét a vizsgálati anyag Közgyűlésre történő előterjesztésére!

Sajnálatos módon nem ez az első eset, hogy a városvezetés nem hajtja végre, figyelmen kívül hagyja a Közgyűlés, vagy annak bizottságainak döntését. Mint ismeretes a Városüzemeltetési Bizottság decemberben úgy döntött, hogy a BKV szolgáltatási teljesítményét szabályozó, úgynevezett Paraméterkönyv második körös egyeztetésének megkezdése előtt azt a Bizottság részére elő kell terjeszteni. Pontosan azért, hogy csak szakmailag átgondolt és várospolitikailag vállalható tervezet kerüljön a szélesebb nyilvánosság elé. A döntéssel teljesen ellenkezően a BKV honlapján és számos helyen is „megjelent” a tervezet, sőt a kerületi Polgármesterekkel elkezdődött a második körös egyeztetés, míg a Bizottság elé a tervezetet nem nyújtották be. A Városüzemeltetési Bizottság legutóbbi, februári ülésén úgy döntött, hogy csak olyan Paraméterkönyv tervezetet lehet készíteni, ami részletesen bemutatja a BKV bevételeire és költségeire gyakorolt hatásokat, valamint a becsülhető externális hatásokat (légszennyezés, utasidőveszteség). Ez sem készült el, azonban a tervezetről mégis elkezdték az egyeztetést.
A Fidesz fővárosi képviselőcsoportja a demokrácia megcsúfolásának tartja, hogy a tisztségviselők semmibe veszik a képviselők által alkotott irányelveket, folyamatosan megsértik a testületi döntéseket.

A Fidesz fővárosi képviselőcsoportja felszólítja Demszky Gábort, hogy állítsa meg azt az ámokfutást, amit helyettese a BKV-ban, valamint a tömegközlekedés átszervezésével kapcsolatban tesz és haladéktalanul állítsa le a Paraméterkönyv jelen formában történő átalakítását!

Wintermantel Zsolt
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását