2024. április 19. - Emma

Borfesztivál Kárpátalján

Nyolcadik alkalommal rendezik meg március 7. és 9. között a Beregszászi Borversenyt a kárpátaljai Bereg-vidék székhelyén. A rendezvény pénteki nyitónapján borkiállítással- és vásárral, valamint borászati eszközök bemutatójával és vásárával várják az érdek
2008. március 5. szerda 14:29 - Hírextra
A látogatók olyan jellegzetes kárpátaljai sajtféleségek kóstolóján vehetnek részt, mint a szelickij, a brinza vagy a burda.

A Beregszászi Idegenforgalmi Információs Központ könyvvásár keretében mutatja be a Beregszászról szóló útikönyvet, majd magyarországi mesterszakácsok tartanak borkóstolóval egybekötött ételbemutatót. A nap folyamán különböző zenekarok lépnek fel.

Szombaton Kárpátalja és más tájegységek borainak bemutatóját és vásárát tartják a város központjában lévő Kossuth téren. Folytatódik a borászati eszközök kiállítása és vására, valamint a sakkbajnokság.

Közép-európai idő szerint 11 órakor kerül sor a Beregszászi Szent Vencel Borrend új borlovagjainak ünnepélyes avatására, a borverseny eredményhirdetésére és díjainak átadására.

Délután a résztvevők megkoszorúzzák Linner Bertalan néhai sebészfőorvos, neves beregszászi szőlőnemesítő és borász emléktábláját.

Az érdeklődők megtekinthetik a Bereg-vidéki Múzeum borászati tárlatát.

A nap végén átadják a fesztivál mesterszakácsának és leglátogatottabb standjának járó díjakat. A rendezvény közönségét egész napos kulturális programok, zenekarok szórakoztatják.

A fesztivál vasárnapi zárónapjának délelőttjén folytatódik Beregszász és más tájegységek borainak vetélkedővel egybekötött kiállítása és kóstolója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását