2024. április 27. - Zita

Vészjósló szárazság

A szélsőségesen száraz és enyhe tél miatt Észak-Koreában egyes terményekben akkora kár keletkezett, hogy tovább súlyosbodhat a krónikus élelmiszerhiány az elszegényedett ázsiai államban.
2008. március 4. kedd 13:24 - Hírextra
Alig esett hó vagy eső december közepétől február 21-ig, ennek következtében az őszi búza és árpa súlyos kárt szenvedett - jelentette a KCNA hírügynökség.

Az Élelmezési Világprogram (World Food Program) szerint Észak-Koreában idén 1,4 millió tonnával kevesebb élelmiszerre lehet számítani, még nagyobb hiányra, mint tavaly, amikor az utóbbi negyven év legsúlyosabb áradásai a termés 11 százalékát pusztították el.

A búza és az árpa az Észak-Koreában tavaly termesztett 4 millió tonna gabonaféle hat százalékát teszi ki. Észak-Koreában a két fő élelemforrás a rizs és a kukorica.

Becslések szerint az 1990-es évek közepe óta kétmillió ember halt meg Észak-Koreában éhínség miatt, amelyet természeti katasztrófák és a gazdasági kudarcok okoztak.

Az ország tavaly 700 ezer tonna segélyélelmiszert kapott a nemzetközi közösségtől, ebből 410 ezer tonnát Dél-Koreától.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását