2024. május 5. - Györgyi

Orbán: sértett nyugdíjasok

A nyugdíjasokat önérzetükben sértették meg; úgy érzik, hogy az ország vezetése tiszteletlen velük szemben, alábecsüli, nem érti meg a problémáikat, és olyan megoldásokat választ az egészségügy korszerűsítésére, amely teljesen figyelmen kívül hagyja az idő
2008. március 4. kedd 14:05 - Hírextra
A Fidesz elnöke a zárt körű rendezvényt követően a Megyei-Városi Könyvtár előtti tartott sajtótájékoztatón azt mondta: "a nyugdíjasok készülődnek", a népszavazás kérdése most már minden beszélgetésben, találkozón az első helyen szerepel, minden más ügyet megelőzve.

A nyugdíjasoknak nincs kétségük afelől, hogy ha a nyugdíjastársadalom meg a fiatalok nem törlik el a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, akkor a kormány felhatalmazva érzi majd magát, hogy felemelje - mondta a legnagyobb ellenzéki párt elnöke, aki úgy vélekedett: ennek elkerülésére az egyetlen megoldás az, hogy "magát a vizitdíj intézményét kell hatályon kívül helyezni."

A Fidesz elnöke elmondta: arra kérte a nyugdíjasokat, hogy utasítsák vissza "azt a fajta rosszízű játékot, hogy a népakaratot előre kiforgatják", vagyis azt a magyarázatot, hogy a nemeket és az otthonmaradókat össze kell adni, "és akkor kijön, hogy mennyien mondtak nemet a népszavazási kezdeményezésre". Kérte továbbá, mondják el az embereknek, hogy ez a szavazás mindenkinek fontos, és azt is, hogy nem pártkérdésről van szó - tette hozzá Orbán Viktor.

Ezt egyébként most a nyugdíjasoktól is visszahallottam - mondta a pártelnök, megjegyezve: "ez jó hír, hiszen azt reméljük a népszavazástól, hogy a hagyományos pártviták fölé emeli Magyarországot, a hagyományos fölé emel néhány kérdést, mint az egészségünk ügye, meg a tudásunk ügye".

Orbán Viktor egész napos kaposvári programján a továbbiakban zártkörű megbeszélést folytat egészségügyi dolgozókkal, majd helyi újságokhoz, rádiókhoz, a városi televízióhoz látogat, és este beszédet mond a sportcsarnokban rendezett nagygyűlésen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. március 4. 17:02
A pofátlanság csúcsa az, amit Orbán Viktor csinál. (Ilyen gátlástalan, erkölcstelen emberrel még nem találkoztam.)
A nyugdíjasokat Orbán Viktor csapta be, amikor közvetlenül kormányra kerülése után a nyugdíjemelés mértékét meghatározó törvényt megváltoztatta, s ezzel rengeteg pénzt elvett a nyugdíjasoktól!
Nem emlékszem rá, hogy Orbán akkor azzal kampányolt volna, hogy: elveszem a nyugdíjasok pénzét, szavazzatok rám!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását