2024. április 24. - György

Fegyverarzenált foglaltak le

Valóságos fegyverarzenált foglaltak le még február utolsó napjaiban a rendőrök egy sárvári férfi lakásán, a fiatalembert kommandósok fogták el - jelentették be a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság keddi sajtótájékoztatóján.
2008. március 4. kedd 14:09 - Hírextra
"A 37 éves fogtechnikus végzettségű fiatalembertől 42 különböző típusú puskát, egy gyakorló rakétavetőt, egy géppisztolyt, egy gépkarabélyt, egy golyószórót, három pisztolyt, 120 lőszert és egy tucat kézigránátot foglaltak le" - közölte Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőkapitánya.

Hozzáfűzte: a lefoglalt fegyverek közül a szakértő eddig kilencről mondta ki, hogy éles lőfegyvernek minősül, tizenegy fegyvert még vizsgálnak, a többi viszont hatástalanítva volt.

"A fegyverek egy részét ugyan hatástalanították, de nem szakszerűen, illetve nincs műbizonylat arról, hogy ki és milyen körülmények között végezte el ezeket a hatástalanításokat" - mutatott rá a dandártábornok.

A sajtótájékoztatón elhangozott: a fiatalember mániákus fegyvergyűjtő volt, évtizedek alatt halmozta fel lakásában a fegyvereket, amelyek közül már nem egy muzeális darabnak számít.

Kovács Csaba, a sárvári rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője az MTI-nek elmondta: február 26-án egy állampolgári bejelentésből szereztek tudomást arról, hogy a fiatalember lakásán éles lőfegyvereket tart.

"A kommandósok bevetésére elővigyázatosságból volt szükség, hiszen feltételeztük, hogy a fiatalembernél éles lőfegyver lehet, az utóbbi időben pedig a Dunántúlon több fegyveres támadás is ért rendőröket" - mondta.

Hozzáfűzte: a férfi elfogását követően még a rendőröket is meglepte a fegyverek, lőszerek és robbanószerek mennyisége. Egy időre fel is kellett függeszteniük a kutatást, mivel tűzszerészeket is a helyszínre kellett hívniuk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását