2024. május 4. - Mónika, Flórián

Nem lesz létszámleépítés

A Heves Megyei Közgyűlés elnöke a vagyonkezelés átadása után ragaszkodni kíván az egri kórház súlyponti szerepkörének megtartásához, s létszámleépítésre sem kerülhet sor - olvasható abban a levélben, amelyet Sós Tamás (MSZP) kedden írt az intézmény 1.300
2008. március 4. kedd 18:26 - Hírextra
A megye kötelezi a pályázat nyertesét arra, hogy hét év alatt hatmilliárd forint értékű beruházást valósítson meg, s arra is, hogy az új munkáltatónak a következő két évben mindazon jogokat és juttatásokat biztosítania kell, amelyek a közalkalmazotti jogviszonnyal járnak - közölte az MTI-hez is eljuttatott nyílt levélben Sós Tamás.

A megyegyűlés elnöke most elküldött levelében a többi között hangsúlyozza, hogy az új üzemeltetőnek továbbra is fenn kell tartania a kórház oktató-kórházi jellegét, illetve a működtető az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól érkező finanszírozást csak a kórház működési költségeire fordíthatja.

Létszámleépítésre nem kerülhet sor, a működtetőnek az átadás napján közalkalmazotti jogviszony keretében foglalkoztatott valamennyi munkavállalót át kell vennie és tovább kell foglalkoztatnia.
Ugyanakkor a munkavállalói érdekvédelmi és szakmai érdekképviseleti szervezetek működését a jogszabályoknak megfelelően biztosítani kell - fogalmazza meg levelében Sós Tamás.

A Heves Megyei Önkormányzat február 29-i ülésén döntött arról, hogy sikeres szerződéskötés esetén a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti az egri kórházat. A vagyonkezelésre kiírt tenderre pályázatot nyújtott még be a Debreceni Egyetem, illetve ajánlatot tett Eger önkormányzata is.
A pályáztatási folyamatot végig heves tiltakozás kísérte. A megyegyűlési Fidesz-frakció azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot.

Ugyanakkor a kórház 1.300 dolgozója közül 918 írta alá azt a nyilatkozatot, amely szerint nem hajlandó lemondani közalkalmazotti jogviszonyáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását