2024. május 2. - Zsigmond

Megtévesztő MSZP-s plakátok

A választókat megtévesztő plakátok jelentek meg Miskolcon a népszavazáshoz kötődően, az MSZP a választási bizottsághoz fordul - mondta Tompa Sándor (MSZP) országgyűlési képviselő miskolci sajtótájékoztatóján kedden.
2008. március 4. kedd 17:38 - Hírextra
Miskolc diósgyőri városrészében tucatnyi olyan, farost lemezre kasírozott plakát került az utcákra, amely még a 2006-as országgyűlési választásra készült, s amely annak idején az "igen"-re épült - mondta a képviselő a saját magát ábrázoló plakát előtt tartott sajtótájékoztatón.

Tompa Sándor emlékeztetett arra, hogy a 2006-os választási kampányban jónéhány plakátjukat megrongáltak, sok eltűnt, ezért bejelentést tettek a rendőrséghez és a választási bizottsághoz. Hozzátette: a hatósági eljárás akkor nem járt eredménnyel.

Most viszont előkerültek a 2006-os nagy méretű plakátjaink, amelyek portrémmal azt hirdetik nagy betűkkel, hogy "Igen!" - mintegy tudatosítva a választókkal, hogy Tompa Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő a népszavazáson az igenek mellett van - fogalmazott a képviselő.

"Igen, mi igent mondunk a kormányprogramra, az egészségügyi reformra" - tette hozzá, ugyanakkor nemet mondanak a népszavazásra feltett három kérdésre.

Közölte: úgy tűnik, a Fidesznek nincs pénze kampányolni, "bespájzolták a 2006-os plakátjainkat", és ezt kívánják felhasználni arra, hogy félrevezessék a választókat, mintha a szocialista képviselők az igen mellett lennének.

Az MSZP választási félrevezetésnek, megtévesztésnek ítéli meg ezen plakátok kihelyezését, és a választási bizottsághoz fordul - tette hozzá Tompa Sándor, megjegyezve: a szocialista párt aktivistái már leszedték a szóban forgó plakátokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását