2024. április 28. - Valéria

Lassan dolgoznak az orvosok

Türelmetlenebbek a betegek, ami gyakran okoz nehézséget az orvosoknak; szükség lenne a betegjogi képviselőhöz hasonló orvosjogi "intézményre" is - derült ki a GfK LHS Healthcare felméréséből, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.
2008. november 12. szerda 16:02 - Hírextra
A felmérés az orvosok szemszögéből vizsgálta a betegellátást, szeptemberben és októberben 170 orvost kérdeztek meg. A válaszokból kirajzolódott az is, hogy az elmúlt egy évben az orvosok egyre növekvő türelmetlenséget tapasztalnak a betegeknél, ez a türelmetlenség Budapesten nagyobb mértékű, mint vidéken. Az orvosok elmondása alapján a fővárosban a türelmetlenség erős követelődzéssel, akár agresszív viselkedéssel is párosul. Többször előfordult, hogy a beteg vélt sérelme miatt panasszal fordul az intézmény vezetéséhez, vagy az orvos ötperces késése miatt feljelentést tett az Egészségbiztosítási Felügyeletnél - írták a felmérést összefoglaló közleményben.
Az orvosok megfogalmazták azt is, hogy betegjog és betegjogi képviselő van, de orvosjogi képviselőre is szükség lenne. Kiszolgáltatottnak érzik magukat, nem tudják eldönteni, mikor mondhatnak nemet a páciensek követelőzésére.

A megkérdezettek úgy vélték, a híradásokba csak a negatívumok kerülnek, ráadásul többnyire felerősítve. Az eredményekről és a mindennapos sikeres erőfeszítésekről kevés szó esik - mondták.
A felmérésből kiderült, hogy az orvosok úgy érzik, csökkent a betegek bizalma. Azt tapasztalják, hogy a betegek ellenőrzik az általuk elmondottakat, más orvos vagy orvosok véleményét is kikérik, de az ismeretségi, hozzátartozói körből gyűjtött információkkal is kontrollálják őket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását