2024. április 29. - Péter

Betépett zsidók fogadták Mózest?

Lehet, hogy a bibliai zsidók egy hallucinogén anyag hatása alatt voltak, amikor Mózes lehozta a törvénytáblákat a Szináj-hegyről - feltételezi egy izraeli pszichológiaprofesszor.
2008. március 4. kedd 20:53 - Hírextra

A Time and Mind című brit szakfolyóiratban Beni Sanon, a jeruzsálemi Héber Egyetem munkatársa azt írta, hogy két növény, amely a Sínai-fészigeten honos, ugyanazokkal a pszichoaktív molekulákkal rendelkezik, mint a perui varázslók által különféle növényekből ősidők óta készített ayahuasca nevű hallucinogén főzet.

A mennydörgés, villámlás és trombitaharsogás, amelyről Mózes második könyvében az olvasható, hogy a Szináj-hegy felől jött, lehet, hogy csupán hallucináció volt, amely a megváltozott tudatállapot terméke - hívta fel a figyelmet Shanon.

Sanon azt is megvallotta, hogy jól ismeri az ayahuasca hatását, mivel legalább 160-szor kipróbálta már különböző helyeken és helyzetekben. Állítása szerint a Közel- és Közép-Keleten honos szíriai rutafű (Peganum harmala) ősidők óta ismert a zsidók körében mágikus és gyógyító hatásáról.

Egy ortodox rabbi, Juval Serlov az elméletre reagálva azt mondta az izraeli rádióban: "A Biblia rendkívül mély eseményekről ad hírt. Ám nem Mózes, hanem a tudomány végzetétől kell tartanunk."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását