2024. április 29. - Péter

Az Esélyek Háza munkatársait képzi a kisebbségi ombudsman

Megkezdte a szociális minisztérium által működtetett Esélyek Háza munkatársainak képzését a kisebbségi ombudsman kedden Budapesten; a húsz intézmény vezetői és dolgozói jogi és információs ismereteket kapnak az ombudsman lehetőségeiről.
2008. március 4. kedd 17:27 - Hírextra
Az ombudsmani hivatal célja, hogy a kistelepüléseken élő, kisebbségi közösségekhez tartozók sérelmeikkel közvetlenül fordulhassanak a kisebbségi biztoshoz, mivel a jogsérelmek, a panaszok döntő többsége vidéken történik, és információ hiányában a sértettek nincsenek tisztában jogaikkal, lehetőségeikkel - mondta a kurzus megnyitóján Kállai Ernő.

A nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosa azt mondta: azért az országos esélyegyenlőségi hálózatot választotta az együttműködésre - a már meglévő, jogsegélyt biztosító rendszerek közül -, mert "itt érzékenyebbek" a munkatársak mások gondjaira. Nem felügyeleti szerv, hanem együttműködő partner akar lenni az ombudsmani hivatal - hangsúlyozta Kállai Ernő, hozzátéve: még idén valamennyi irodát végiglátogatja, hogy segítséget nyújtson a panaszfelvevőknek.

Az Esélyek Háza munkatársai döntik majd el, hogy melyik hatósághoz irányítják a panaszosokat, és hogy az adott eset ombudsmani hatáskört, jogsegélyt igényel-e. Ezért az intézmények munkatársait olyan képzésben részesíti a kisebbségi ombudsman hivatala, amely során a kisebbségi alapjogi tudnivalókat, valamint az ombudsman hatáskörét, lehetőségeit ismerhetik meg. Intézményesített, "forró drótos" kapcsolat jön létre az irodák és az ombudsmani hivatal között, az állampolgárok pedig tájékoztató füzetekből, szóróanyagokból is megismerhetik majd jogsegélykérelmi lehetőségeiket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását