2024. április 20. - Tivadar

Támogatást kérnek a települések

A kormánytól kérnek támogatást Békés megye települései. A települések támogatást kérhetnek a kormánytól a károk összesítése után. Ebben való segítségéről biztosította a károsultakat Domokos László, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke. Minden támogatást meg ke
2008. március 3. hétfő 17:03 - Hírextra

Az eddigi információk alapján 18 önkormányzati tulajdonú épületekben 10 milliós a becsült kár értéke, a magánházak kárainak felmérése folyamatban van.

Az elnök azt is elmondta, hogy folyamatosan tartják a kapcsolatot a katasztrófavédelemmel, a helyszínen folyik a károk felmérése, hogy mely településeken milyen károkat okozott a vihar.
Az előzetes felmérés szerint 26 települést és 356 ingatlant érintett Békés Megyében a március 1-jén pusztító szél.

Az orkán erejű szél sok helyen egész háztetőket vitt le, villanyoszlopok dőltek ki, több embert kellett ideiglenesen elhelyezni, mert életveszélyessé vált a házuk. A legnagyobb károkat Dévaványáról jelentették, de szinte a megye minden részét érintette a pusztítás. Dévaványán 154 ingatlan sérült meg, ebből 94 ingatlan rendelkezik biztosítással. A legtöbb helyen azonnal elkezdődött a helyreállítás. Dévaványán Farkas Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke is részt vett a munkálatokban. Március 1. és március 3. között 149 esetben avatkoztak be a tűzoltók a viharkárokkal kapcsolatos feladatokba.

A károk elhárításához és a károsult emberek megsegítésére kéri a kormányt Domokos László, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke.

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását