2024. április 25. - Márk

Rock Aréna2 nemzetközi fellépővel

Második alkalommal rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a hazai rockmezőny második fesztiválját, a Rock Aréna2-t pénteken és szombaton. A két nap alatt 11 magyar és egy részben magyar nemzetközi együttes lép a színpadra - közölték a szervezők
2008. március 3. hétfő 10:52 - Hírextra

Az első napot az idén 60 éves Török Ádám és együttese, a Mini kezdi délután öt órakor. Utána a Zorall, a Deák Bill Blues Band, az Ősbikini Nagy Feróval, majd ugyancsak Nagy Feróval a Beatrice következik. A fesztivál első napját a hetvenes években Lengyelországban alakult SBB (Silezian Blues Band) nemzetközi csapata zárja: a legendás zenekar vezetője a sokhangszeres Józef Skrzek, mellette Apostolis Anthymos görög gitáros és dobos, valamint Németh Gábor, az ízig-vérig magyar dobos játszik. A sokéves szünet után újjáalakult trió tavaly kétszer is fellépett Budapesten.

A második napon délután Vörös István és a Prognózis kezd, majd a Zanzibár, a Kormorán, a mai Bikini (D. Nagy Lajossal), a Karthago és a Pokolgép lesz a fellépők sorrendje.

Mindkét napon este 11 óráig tart a program. A fesztivál házigazdája - akárcsak tavaly, a Magyar Rocklegendák című rendezvényen - Nagy Feró lesz.

A szervezők nagy érdeklődésre számítanak, hiszen tavaly is 12 ezer jegyet váltottak a koncertekre, a második napon csaknem teltház volt. E siker nyomán határozta el Kiss Zoltán "Zéró", az első fesztivál egyik ötletgazdája a Karthágó basszusgitárosa, hogy ismét megrendezik a seregszemlét. A tavalyi rendezvényen több mint 20 év után először lépett fel egyszerre ennyi kiemelkedő hazai rockzenész.
A Rock Aréna2 fellépői erre az alkalomra, eddig nem látott produkciókkal készülnek.

Újdonság a múlt évhez képest, hogy a küzdőtéri helyek számát ezerrel növelik, s a színpad felépítéséhez valamelyest átalakítják a lelátókat is. Új páholyok épültek az aréna "karéjában" és ennek a tetejére extravagáns bulizós bárt helyeznek el. Ismét megnyitják a tavaly bevált, a küzdőtér felé két irányba nyitott Rock-Kocsmát, ahol a vendégek sörözés közben kivetítőkön láthatják a koncerteket.

A koncerteken több mint 140 speciális intelligenslámpa - számítógéppel működtetett világítótest - gondoskodik a megfelelő látványról és ugyanaz a keverőpult fog dolgozni, mint ami a legnagyobb rockbandáknál szerte a világon.

A hangról speciális, késleltetett hangkibocsátású hangfalak gondoskodnak. Ezek alkalmasak arra, hogy a nagy téren belül gyakran széteső hangzást összehangolja, így a zene akár 100 méteres távolságból is egyszerre szólal meg. A technikai feltételek biztosításán több mint 300 ember dolgozik majd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását