2024. május 3. - Tímea, Irma

Még hétszáz káresethez kell kivonulniuk

A hétvégi vihar miatt hétfőn még körülbelül 700 káresethez kell kivonulniuk a tűzoltóknak országszerte - mondta Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a távirati irodának hétfőn.
2008. március 3. hétfő 13:40 - Hírextra

Mint mondta, a mentési munkák túlnyomó többsége a fővárosban és a környékén vár a tűzoltókra, jellemzően háztetők, kémények, cserepek, palák megrongálódásához és fakidőlésekhez kell kivonulniuk.

Főként az ország középső részén, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyében vannak még hátra munkák. Fejér megyében elsősorban a Velencei tó környékén vannak még bejelentések, ahová nem tudtak kimenni a tűzoltók. Tatabányán még körülbelül 30 eset van hátra, Nyergesújfaluban a művelődési ház megrongált tetején dolgoznak a tűzoltók.

Dobson Tibor megjegyezte: sokan csak hétfőn reggel vették észre, hogy a vihar károkat okozott az ingatlanokban. Például Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Jászágó településen a reggeli munkakezdetkor vették észre, hogy a polgármesteri hivatal épületének három kéménye megrongálódott, és azokat le kell bontani.

A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság közleménye szerint hétfőn még 647 káresethez kell kivonulnia a fővárosi tűzoltóknak. Minden mozgósítható tartalékát beveti a tűzoltóság, a parancsnokság megszakította az újonc tűzoltók képzését és 45 főt mentési munkálatokra irányított.

Mint írták, a tűzoltósághoz a viharkár felszámolásával, kárelhárításával kapcsolatban szombat délutántól hétfő reggelig 1.056 jelzés érkezett. A viharkárral kapcsolatban az eddig érkezett jelzések szerinti beavatkozásoknál személyi sérülés nem történt, kitelepítésre és személyek elhelyezésére nem volt szükség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását