2024. április 25. - Márk

Közvélemény-kutatásnak álcázott kampány folyik

A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. (Tárki) nevével visszaélve folyik a közvélemény-kutatásnak álcázott propagandakampány a népszavazási kérdésekben - tájékoztatta a Tárki igazgatósága nevében Dencső Blanka szociológus hétfőn az MTI-t.
2008. március 3. hétfő 15:52 - Hírextra

"Kijelentjük, hogy a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. a napokban nem végez a népszavazással összefüggő közvélemény-kutatást" - hangsúlyozza a közlemény.

Dencső Blanka az MTI érdeklődésére elmondta, hogy vasárnap óta több telefonhívást is kaptak, melyek szerint a Tárki nevében arról kérdezik az embereket: tudnak-e arról, hogy 1.000 forint lesz a vizitdíj.

Nyakó István, az MSZP szóvivője vasárnap jelentette be, hogy a párt országos központjánál az elmúlt napokban több állampolgár is jelezte, hogy közvélemény-kutatók hívják fel őket, és azt kérdezik, tudnak-e arról, hogy 1.000 forint lesz a vizitdíj.

A szóvivő szerint ez nem más, mint közvélemény-kutatásnak álcázott rémhírterjesztés.

Kérdésre válaszolva Nyakó István akkor azt mondta, nem lehet tudni, melyik cég nevében kérdeznek. Hozzátette, arról nincsenek ismeretei, hogy más kérdéseket is feltesznek-e.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását