2024. május 20. - Bernát, Felícia

Önfényező szocialisták

Az Európai Szocialisták Pártja az egyetlen, amely kidolgozott egy olyan válságkezelési tervet, ami esélyt jelent a válságból való kilábalásra Európának - mondta Gurmai Zita, az MSZP európai parlamenti (EP) képviselőjelöltje kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. június 2. kedd 13:00 - HírExtra
Elég volt abból, hogy a jobboldal folytassa a kormányzást Európában azzal a Barrosóval, aki még mindig nem tett le az asztalra egy tisztességes válságkezelési tervet - fogalmazott a politikus a XIX. kerületi Kós Károly téren.

Gurmai Zita szerint "elég volt abból, hogy konzerválódjon a jobboldali Európa, hiszen a jobboldali vezetés, a neoliberalista politika okozta ezt a fajta válságot Európában."
A jelenleg is EP-képviselőként dolgozó politikus azt mondta, a válságkezelés mellett foglalkozni kell a klímavédelemmel, a migrációval és az új szociális Európával.

A szociális Európával kapcsolatban kifejtette, hogy a klasszikus értelemben vett család fogalma megváltozott, sok az egyedülálló nő, "a szingli". Hozzátette: tudomásul kell azt is venni, hogy Magyarországon mintegy hárommillió nyugdíjas van.

Gurmai Zita elmondta, a válság lehetőséget ad arra, hogy újrakezdjük az építkezést, a válság új esélyt jelent.

Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke beszámolt arról, hogy a fővárosi Wekerle-telepen lévő Kós Károly tér uniós források bevonásával, 860 millió forintból újulhat meg a következő évben.

Közölte, a tér rekonstrukciójára a közelmúltban nyertek 700 millió forint uniós támogatást, ehhez tesz hozzá az önkormányzat 160 millió forintot.

A politikus elmondta: a forrás lehetővé teszi, hogy a játszótér megújuljon és az egész tér megszépüljön.

Hozzáfűzte: reméli, hogy a rekonstrukcióról szóló támogatási szerződést a nyár végén megköthetik, ezt követően indulhat a közbeszerzési eljárás. A munkálatok jövő tavasszal kezdődhetnek és őszre készülhet el a tér.

Kérdésre válaszolva Burány Sándor közölte, az önkormányzat rendelkezésére áll a 160 millió forintos önrész, hiszen az elmúlt években nagyon takarékosan gazdálkodott.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. június 2. 13:40
Remélem, mindezt nem angolul mondta.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását